Τα Φόκλαντς στο... τερέν των Ολυμπιακών του Λονδίνου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα Φόκλαντς στο... τερέν των Ολυμπιακών του Λονδίνου

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα «Synday Times», Αργεντινοί χούλιγκαν ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αγγλία και να εμφανίζονται στους ολυμπιακούς αγωνιστικούς χώρους με σημαίες της Αργεντινής στις οποίες θα είναι ζωγραφισμένος ο χάρτης των νησιών Φόκλαντ.




Η διένεξη Αγγλίας και Αργεντινής για τα νησιά Φόκλαντ απειλεί να διαταράξει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, καθώς η Αργεντινή, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς» έχει σχέδιο να...  χρησιμοποιήσει την Ολυμπιάδα του Λονδίνου ως πλατφόρμα για να προβάλει τη διεκδίκησή της για την κυριαρχία των Φόκλαντ, όπως είχαν κάνει οι Αμερικανοί αθλητές της «μαύρης δύναμης» στην Ολυμπιάδα του Μεξικού το 1968.
Τότε οι Μαύροι Αμερικανοί αθλητές που ανέβαιναν στο βάθρο των Ολυμπιακών είχαν υψωμένη τη γροθιά τους, συμβολική κίνηση της μαύρης δύναμης. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας βασίζεται σε πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες του Φόρεϊν Οφις.
Στην πρόσφατη διάσκεψη των G20 στο Μεξικό, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραλάβει έγγραφο που προσπάθησε να του δώσει η πρόεδρος της Αργεντινής και στο οποία αναφέρονταν τα επιχειρήματα της Αργεντινής για τη διεκδίκηση των Φόκλαντ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα «Κυριακάτικοι Τάιμς», Αργεντινοί χούλιγκαν ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αγγλία και να εμφανίζονται στους ολυμπιακούς αγωνιστικούς χώρους με σημαίες της Αργεντινής στις οποίες θα είναι ζωγραφισμένος ο χάρτης των νησιών Φόκλαντ.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία απαγορεύει να αναγράφονται πολιτικά συνθήματα στις φόρμες των αθλητών, διαβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών ότι η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει και για τους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής.
ΛΑΜΠΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ
Bookmark and Share