Ανησυχία στη Λευκωσία για το ενδεχόμενο Μνημονίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανησυχία στη Λευκωσία για το ενδεχόμενο Μνημονίου

 

Ουσα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να συγκεντρώσει (από τον ιδιωτικό τομέα) το σύνολο των κεφαλαίων ύψους 1,8 δισ. ευρώ που χρειάζονται για τη στήριξη του τραπεζικού της συστήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου (οπότε εκπνέει η σχετική προθεσμία), η Λευκωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Ωστόσο, και στην περίπτωση της Κύπρου (όπως άλλωστε και της Ισπανίας), αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι οι...   «επαχθείς» όροι με τους οποίους ενδεχομένως να συνδεθεί η τραπεζική βοήθεια. «Μας είναι σαφές ότι, εάν προχωρούσαμε μέσω του EFSF,  υπάρχουν κάποιοι όροι τους οποίους μπορεί να μην μπορούμε να τους αποδεχθούμε. Είχαμε την εμπειρία της Ιρλανδίας και γι' αυτό είμαστε λίγο ανήσυχοι στην περίπτωση που ισχύσουν όροι», σημείωσε χαρακτηριστικά χθες, μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters Insider, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής.

Υπενθυμίζεται πως, μόλις πριν από μερικές ημέρες, και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο EFSF για τη στήριξη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.
Bookmark and Share