Αισιοδοξία από Κουβέλη και Βενιζέλο για κυβέρνηση τις επόμενες ώρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αισιοδοξία από Κουβέλη και Βενιζέλο για κυβέρνηση τις επόμενες ώρες

 



Την εκτίμηση ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων και πολύ πιθανόν θα έχουμε το σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχαν.



 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα αλλά και την ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση για να έχουμε αποδέσμευση από..   τους δυσμενείς όρους» του Μνημονίου.

«Αναμένω να έχω πολύ συγκεκριμένα τις θέσεις του κ. Σαμαρά σε σχέση με τα προγραμματικά ζητήματα  που έθεσα. Χρειάζεται κυβέρνηση που θα μπορέσει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας που είναι κατακερματισμένη και της χώρας. Η προγραμματική συμφωνία είναι βασικό στοιχείo για τη συμφωνία για κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε και στη φερεγγυότητα των προσώπων.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης επιταχύνεται και εκτίμησε ότι «αν υπάρξει σύμπτωση στα προγραμματικά ζητήματα και τη φερεγγυότητα των προσώπων θα προχωρήσουμε στις επόμενες ώρες». Ο Κ. Κουβέλης θα συναντηθεί εντός ολίγου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Βενιζέλος: «Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων»

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση» επεσήμανε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συμφωνήσαμε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και για την συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Σε αυτήν θα πρέπει να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση» πρόσθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων που μας επιβλήθηκαν παρά τη θέληση μας όταν υπήρχε τεράστια ανάγκη για την εξασφάλιση του πακέτου στήριξης.

Στην συνέχεια τόνισε πως σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο το οποίο είχε θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων (τα 8 σημεία), η επιλογή προσώπων που θα πρέπει να έχουν φερεγγυότητα αλλά να είναι και οι κατάλληλοι. Σημασία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει επίσης να γίνει σωστή επιλογή των προσώπων που θα μετάσχουν στην διαπραγματευτική διαδικασία.

Τέλος σημείωσε πως είναι αισιόδοξος γιατί «υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τον Φώτη Κουβέλη».
Bookmark and Share