Ποιές είναι τελικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ποιές είναι τελικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια;

 

Τουλάχιστον μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που συνεχίζουν να γίνονται, χωρίς να ανακοινώνονται λόγω της σχετικής απαγόρευσης, είναι  αντιφατικά. 



Άλλες εταιρίες βγάζουν στις κρυφές δημοσκοπήσεις μπροστά τον...  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με δυο ποσοστιαίες μονάδες  διαφορά, και άλλες τη Νέα Δημοκρατία, πάλι με δύο μονάδες διαφορά. Οι περί τον Σαμαρά δεν κρύβουν την αγωνία τους και ο ίδιος την αμηχανία του, κρίνοντας από τις κινήσεις επαρχιώτη βουλευτή που κάνει, όπως να πάει στην εκκλησία τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια να ζητήσει τη βοήθειά του…

Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας και οι περί αυτόν δείχνουν μεγαλύτερη σιγουριά για τη νίκη. Ο ίδιος επιμένει στην αντισυστημική ρητορική και στις ακραίες εξαγγελίες, που είτε δεν μπορούν αν εφαρμοσθούν, είτε  θα αποδειχθούν καταστροφικές αν εφαρμοστούν και γενικά υπόσχεται και χαϊδεύει αφτιά, χωρίς να υπάρχουν λεφτά. Οι επιτελείς του πάλι λένε ό,τι νάναι προσπαθώντας άλλοτε να ερμηνεύσουν όσα λέει ο αρχηγός, άλλοτε να καθησυχάσουν και άλλοτε να επαυξήσουν, δημιουργώντας κομφούζιο.

Είναι φανερό όμως ότι όλοι μαζί, αρχηγός και επιτελείς, κουβαλάνε αλαζονεία και πιθανώς να μην τους νοιάζει τόσο πολύ αν βγουν δεύτεροι στις προσεχείς εκλογές, βέβαιοι ότι θα είναι σε θέση να ρίξουν πολύ σύντομα την κυβέρνηση που θα προκύψει, οπότε θα πάρουν την εξουσία στα χέρια τους με αυτοδυναμία μάλιστα.

Ωστόσο, αν οι πολίτες χρειάζεται να κάνουν ασκήσεις ταλμουδισμού για να καταλάβουν αυτά λένε ο Τσίπρας και οι δικοί του για την οικονομία και να ξεκαθαρίσουν τα όνειρα από την αντικειμενική πραγματικότητα, υπάρχει ένας τομέας που κανονικά θα πρέπει να τους ανησυχεί. Ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας που τον αντιλαμβάνονται και τον ζουν στην καθημερινότητά τους και ο τομέας της εθνικής ασφάλειας. Την ώρα που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας, επικρατεί ανασφάλεια και παρουσιάζονται κρούσματα αυτοδικίας, όπως αυτό της Παιανίας (προκαλεί πολλά ερωτηματικά η υπόθεση, αν κανείς βάλει στη σειρά μαρτυρίες και γεγονότα), ο Τσίπρας κα οι δικοί του ( Σακοράφα) υπόσχονται αφοπλισμό των αστυνομικών, κατάργηση των ΜΑΤ και ένα σωρό άλλες ανοησίες που οδηγούν σε χαλάρωση της αστυνόμευσης αντί ενίσχυσής της. Το κατάλαβε και ο ίδιος και γι’ αυτό και σήμερα μετά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ μίλησε για επαναφορά του αστυνομικού της γειτονιάς.

Σαν να μη φτάνουν αυτά, λένε ότι θα δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες για να φύγουν από εδώ και να πάνε όπου θέλουν δηλαδή στην Ευρώπη, που είναι και το όνειρό τους.
Αυτό θα σημάνει συναγερμό από την πλευρά των ευρωπαίων και ήδη ξεκίνησαν διαδικασία ουσιαστικής αποβολής μας από το Σένγκεν.

Αποφάσισαν για πρώτο μέτρο κάθε χώρα του Σένγκεν να έχει το δικαίωμα να ελέγχει τους προερχόμενους από άλλη χώρα, πάλι του Σένγκεν, την οποία θεωρεί αφετηρία μετακίνησης λαθρομεταναστών, δηλαδή την Ελλάδα!
Ακόμη χειρότερα, θα ακουστεί στο Μπανγκλαντές, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν κλπ.  ότι η Ελλάδα χορηγεί αφειδώς ταξιδιωτικά έγγραφα και θα πλακώσουν εδώ άλλα πέντε-έξη εκατομμύρια λαθρομετανάστες.

Τέλος, όπως έλεγε το παλιό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπως δηλώνει ο Τσίπρας και όπως εξηγεί ο Δρίτσας, το ΝΑΤΟ δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα της χώρας και το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι παρωχημένο. Που σημαίνει ότι στόχος τους είναι να μας πάρουν από το ΝΑΤΟ και να μην ανήκουμε πλέον στη Δύση, άρα ούτε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανήκεις στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και να μην ανήκεις στη Δύση και τούμπαλιν.
Φυσικά, την ίδια ώρα που εμείς θα αιωρούμαστε μεταξύ Ανατολής και Δύσης, θα φεύγουμε από το ΝΑΤΟ κτλ., θα μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση η Σερβία, στο ΝΑΤΟ και πιθανότατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα Σκόπια και φυσικά θα παραμένει στο ΝΑΤΟ η Τουρκία. Τρέχα, γύρευε δηλαδή…

Εξηγήσεις για όλα αυτά πρέπει να πιεστεί να δώσουν ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης, η Δούρου, ο Λαφαζάνης,  αυτή την εβδομάδα. Τα άλλα τα έχουν ξεκαθαρίσει όλοι οι ηγέτες και αξιωματούχοι της Ευρώπης και των ΗΠΑ, από τον Γιούνκερ μέχρι τον Ομπάμα και από τη Μέρκελ, μέχρι τον Μόντι, του Ολάντ συμπεριλαμβανομένου.
Για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Γι’ αυτούς το θέμα είναι πολιτικό, είναι οικονομικό και είναι και ηθικό. Αν βγει ο Τσίπρας, αν σχηματίσει κυβέρνηση και αν καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο, ούτε που θα τον συναντήσουν στη συνέχεια για να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο.
Τελεία και παύλα.
Αγ.Στάγκος
Bookmark and Share