Στο "μάτι" του ΣΔΟΕ 350 επιχειρηματίες στην Κεντρική Μακεδονία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στο "μάτι" του ΣΔΟΕ 350 επιχειρηματίες στην Κεντρική Μακεδονία

 


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει από το 2011 μέχρι σήμερα 350 τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών στην Κεντρική Μακεδονία, για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις περί μεγάλων αναντιστοιχιών μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.





Αυτό αποκάλυψε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του...   ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυρίδης, ενώ διευκρίνισε ότι κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.

«Στο ΣΔΟΕ ασχολούμαστε μεταξύ άλλων με περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και υψηλό επίπεδο ζωής. Σωρηδόν ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί. Μόνο σήμερα υπέγραψα πέντε σχετικές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρίδης και πρόσθεσε ότι σε 10 περιπτώσεις, για τις οποίες οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη «κλείσει», διαπιστώθηκε ότι οι υπόνοιες του ΣΔΟΕ ήταν βάσιμες, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων.
Πάντως, πέρα από το άνοιγμα λογαριασμών, το ΣΔΟΕ δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιεί πανελλαδικά ετήσιο τζίρο τής τάξης των 20 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τα παραποιημένα προϊόντα («μαϊμούδες»), πέραν των ειδών χαμηλού κόστους που πωλούνται παρανόμως από μικροπωλητές.
Για τον εντοπισμό των παραβατών, το ΣΔΟΕ συνεργάζεται τόσο με τη δημοτική αστυνομία (καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των προϊόντων καταλήγουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης), όσο και με τα τελωνεία, ώστε τα τελευταία να αναφέρουν τυχόν «περίεργους» εκτελωνισμούς.
Bookmark and Share