Μάχη για 400 θέσεις εργασίας στον δήμο Θεσσαλονίκης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μάχη για 400 θέσεις εργασίας στον δήμο Θεσσαλονίκης..

 
 Μαζική προσέλευση υποψηφίων αναμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για την πρόσληψη τετρακοσίων εποχικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. 




Όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία...  από τις νέες θέσεις εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα 2 μέχρι και την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα απασχοληθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η κατανομή των νέων θέσεων εργασίας διαμορφώνεται ως εξής: ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (305), ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Οχημάτων Καθαριότητας (45), ΔΕ Οδηγών Ρυμουλκών Οχημάτων Καθαριότητας (21), ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων (2), ΔΕ Μηχανικών Αυτοκινήτων (14), ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών (2), ΔΕ Τεχνιτών Βαφής Αυτοκινήτων (1), ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναεριτών (5) και ΔΕ Χειριστών Ανυψωτικών Καλαθοφόρων Μηχανημάτων (5).

ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Την πρώτη ημέρα της σχετικής προθεσμίας που έχει οριστεί οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι, ενώ όλες τις υπόλοιπες ημέρες θα γίνονται δεκτές από τις 8.00 το πρωί.
Η αρμόδια διεύθυνση Προσωπικού του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταλαιπωρίας των πολιτών, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
«Εκτιμούμε ότι ημερησίως μπορεί να χρειαστεί να εξυπηρετούμε έως και χίλια άτομα, οπότε έπρεπε να λάβουμε σειρά μέτρων, ώστε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Προσωπικού Θωμαή Γεωργακαράκου.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με την προϊσταμένη, αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων η παραλαβή των αιτήσεων να γίνεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου δημαρχείου κι όχι στα γραφεία των δημοτικών υπηρεσιών, που σαφώς έχουν μικρότερες δυνατότητες. Επιπλέον, για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ουρές των υποψηφίων, οργανώθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες δημοτικών υπαλλήλων, εκ των οποίων η πρώτη θα μοιράζει στους ενδιαφερόμενους τα έντυπα του διαγωνισμού, η δεύτερη θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις και η τρίτη θα τις πρωτοκολλεί.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
Η διεύθυνση Προσωπικού εκτιμά ότι φέτος θα υπάρξει εκρηκτική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις νέες θέσεις εργασίας για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά την οικονομική κρίση και τις εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος της ανεργίας και ο δεύτερος την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας που ίσχυε σε όλες τις αντίστοιχες διαδικασίες τα περασμένα χρόνια.
Εάν στους προηγούμενους διαγωνισμούς για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δέχονταν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις, φέτος υπολογίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί. Το μεγάλο πλήθος των αιτήσεων εκτιμάται ότι θα αφορά στις 305 θέσεις εργατών στην καθαριότητα.

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται

Παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων οφείλουν να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
> Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
> Υπεύθυνη δήλωση για πιθανό κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης
> Βεβαίωση του ΟΑΕΔ για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας
> Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους γονείς ανηλίκων
> Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους
> Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης του υποψηφίου ως πιστοποιητικό απόδειξης εμπειρίας
> Αντίγραφο δικαστικής απόφασης για τη γονική μέριμνα, εάν πρόκειται για μέλη μονογονεϊκών οικογενειών
> Πιστοποιητικό ελληνομάθειας, εάν πρόκειται για υποψηφίους που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.


Βροχή οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για θερινά μαθήματα

Τέσσερις φορές περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια εκδήλωσαν φέτος το ενδιαφέρον τους, ώστε να απασχοληθούν στο δήμο Θεσσαλονίκης κατά το προσεχές δίμηνο, οπότε πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης προσέγγισαν τις τετρακόσιες, ενώ τις περασμένες χρονιές στο πλαίσιο των αντίστοιχων διαγωνισμών που προκηρύσσονταν ενδιαφέρον εκδήλωναν μετά βίας γύρω στα εκατό άτομα.
Η σημαντική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που απευθύνθηκαν στον κεντρικό δήμο, για να διασφαλίσουν έστω κι αυτήn τη δίμηνη απασχόληση και μάλιστα εν μέσω θέρους, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Αντώνη Καρούμπη, φέτος το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 850 παιδιά. Το πρόγραμμα ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, προσφέροντας μια διέξοδο στις νέες οικογένειες που δεν έχουν άλλες επιλογές για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη θερινή περίοδο.
Τα παιδιά της πρώτης δημοτικής κοινότητας θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στο 36ο δημοτικό σχολείο και αυτά της δεύτερης κοινότητας στο 67ο δημοτικό. Για τα παιδιά της τρίτης, της τέταρτης και της πέμπτης κοινότητας έχουν επιλεγεί αντίστοιχα τα 13ο, 72ο και 88ο δημοτικά σχολεία, ενώ στη δημοτική κοινότητα της Τριανδρίας το αντίστοιχο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο 3ο δημοτικό. Τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά κατά την περίοδο των θερινών διακοπών θα έχουν και παιδιά με αναπηρίες στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείo/Πηγή εφημερίδα "Μακεδονία"ο
Bookmark and Share