Το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

 


Στις 7 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.


 
Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα...  της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας για αποτελεσματική προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονη επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και θα αναπτύξει τους στόχους της κυβέρνησης του, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν στις μακρές διαβουλεύσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, η Βουλή θα διακόψει και θα επαναλάβει τις εργασίες της το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, σε δύο συνεδριάσεις, πρωί και απόγευμα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο. Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής αναμένεται να ανέλθουν στο βήμα το βράδυ της Κυριακής, πριν κορυφωθεί η διαδικασία με την ονομαστική ψηφοφορία.

Της σημερινής διαδικασίας θα προηγηθεί η τελετή ορκωμοσίας (18:30) του κ. Σαμαρά (μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο μάτι) και των υπόλοιπων βουλευτών που δεν ορκίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..
Tη Δευτέρα η ενημέρωση του Eurogroup
Στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Bookmark and Share