Καθίζηση στο χρηματιστήριο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Καθίζηση στο χρηματιστήριο.

 



Στο κόκκινο οι αγορές διεθνώς.








 Βουτιά κάτω από τις 600 μονάδες πραγματοποιεί την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας την διεθνή τάση λόγω του φόβου για προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης.
Ο...  τραπεζικός κλάδος και οι ΔΕΚΟ δέχονται ισχυρές πιέσεις από το πρωί, λόγω της έντονης ανησυχίας για την κατάσταση κυρίως στην Ισπανία, αλλά και την επίδραση στην ευρωπαϊκή οικονομία και όχι μόνο.
Το αρνητικό κλίμα διεθνώς για τον τραπεζικό κλάδο ενισχύθηκε από τις πληροφορίες ότι ο ομιλος της Citigroup ίσως είναι περισσότερο εκτεθειμένος στην υπόθεση χειραγώγησης του Libor ακόμη και από την Barclays.
Στις 14.00 περίπου ο Γενικός Δείκτης στην ελληνική αγορά βρισκόταν στις 590 μονάδες με απώλειες άνω του 6%, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κοντά στις 580 μονάδες.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δεχόταν ο ΟΤΕ με πτώση άνω του 15%, η ΔΕΗ ακολουθούσε με υποχώρηση 14,8% και το Ταμιευτήριο στο -12,5%.
Ο δείκτης των τραπεζών έχει χάσει 8,5% και οι τηλεπικοινωνίες υποχωρούν 13%.
Στις διεθνείς αγορές η εικόνα ήταν από το πρωί πολύ κακή. Στην Ασία οι αγορές άνοιξαν με σαφείς πτωτικές τάσεις και η πορεία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο. Ετσι, ο Nikkei στο Τόκιο έχασε 1,86%, η Σαγκάη υποχώρησε 1,26%, ενώ ο Χανγκ Σενγκ στο Χονγκ Κονγκ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,99%.
Τη σκυτάλη στην πτώση πήρε η Ευρώπη από τα πρώτα λεπτά και η εικόνα παραμένει αρνητική το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο Λονδίνο ο FTSE100 έχανε 1,7%, στο Παρίσι ο CAC40 2,1% και στη Γερμανία ο DAX30 1,7%, λίγο πριν τις 14.00 ώρα Ελλάδας.
Bookmark and Share