Ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την Εμπορική - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την Εμπορική




Τις συζητήσεις με την Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.




Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ αναφέρει:

  "Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, σε περίπτωση που οι σχετικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα".
Η γαλλική τράπεζα φέρεται να προσέγγισε τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, αλλά η προσπάθεια προσέκρουσε στην αδυναμία τους και στην άρνηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό τα κεφάλαια που ως τώρα αντλήθηκαν από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι την προπερασμένη εβδομάδα η Alpha Bank διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για την Εμπορική, ενώ η αλλαγή ηγεσίας στην Εθνική Τράπεζα σε συνδυασμό με την επιθυμία της κυβέρνησης να διατεθούν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, γίνεται φανερό πως δύσκολα η δεύτερη θα επιχειρήσει, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι στην προσπάθειά τους να πουλήσουν φέρονται να προσφέρουν, ως «καρότο», την εκ μέρους τους εγγύηση κάλυψης του ποσοστού συμμετοχής των ιδιωτών κατά τη φάση της ανακεφαλαιοποίησης του νέου σχήματος προκειμένου η συμμετοχή του κρατικού τομέα να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει τον ιδιωτικό χαρακτήρα του νέου σχήματος που θα προκύψει από μια συγχώνευση.

Bookmark and Share