Έγκριση για το πρώτο κρατικά χρηματοδοτούμενο ελληνορθόδοξο σχολείο στο Λονδίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έγκριση για το πρώτο κρατικά χρηματοδοτούμενο ελληνορθόδοξο σχολείο στο Λονδίνο

 


Άδεια λειτουργίας έλαβε από τη βρετανική κυβέρνηση το Ελληνορθόδοξο Σχολείο Αποστόλου Ανδρέα, στο πλαίσιο του θεσμού των «ελεύθερων σχολείων» που πρόσφατα εισήγαγε η κυβέρνηση Κάμερον.






Πρόκειται για σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές της πολυπληθούς ελληνορθόδοξης κοινότητας του βορείου Λονδίνου, κυρίως στους δήμους του Μπάρνετ και του Ένφιλντ, αλλά θα είναι ανοιχτό σε μαθητές όλων των...  χριστιανικών δογμάτων και όλων των θρησκειών.
Βάση της παρεχόμενης εκπαίδευσης θα είναι «η χριστιανική πίστη και οι ηθικές αρχές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας». Σε περίπτωση υπέρογκου αριθμού ενδιαφερομένων για εγγραφή μαθητών, το 50% θα πρέπει να είναι ελληνορθόδοξοι.

Τα ελεύθερα σχολεία χρηματοδοτούνται από το βρετανικό κράτος, εντάσσονται στο βρετανικό σχολικό σύστημα, αλλά το περιεχόμενο διδασκαλίας, η επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού και γενικότερα η λειτουργία του σχολείου επαφίενται σε τοπικούς φορείς, στην προκειμένη περίπτωση στην κυπριακή και ελληνική παροικία σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό Μορφωτικό Ίδρυμα Russell και με τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.
Το σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα θα αρχίσει να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 2013 και θα προσφέρει το βασικό κορμό της διδακτικής ύλης του βρετανικού συστήματος με επιλογές μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, λατινικών και κλασικών σπουδών.
Συνολικά εγκρίθηκαν οι αιτήσεις για ίδρυση 28 νέων δευτεροβάθμιων «ελεύθερων» σχολείων σε όλη τη Βρετανία με διαφορετική έμφαση στο καθένα ανάλογα με τον υπεύθυνο φορέα.
σκαι
Bookmark and Share