Στρατιωτικοί σε απόγνωση ... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στρατιωτικοί σε απόγνωση ...

 


Εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ. 






Τα ποσά αυτά προκύπτουν...  όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το μπουγιουρντί της εφορίας και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που προκύπτουν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, αναφέρει ηεφημερίδα, περί τα 500 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.
Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του ειδικού μισθολογίου το οποίο βάσει του Μνημονίου οδηγεί σε περικοπές μισθών 12%.
Bookmark and Share