Πρόστιμα έως 1.000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πρόστιμα έως 1.000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

 Την ίδια ώρα πάντως περισσότερα από 700.000 κρατικά οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα!

Εντός του φθινοπώρου θα αρχίσουν να στέλνονται ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο από 250 ευρώ μέχρι και... 1.000 ευρώ (κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα).
Σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου θα προβλέπονται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της...  άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας,

Μειωμένη σε ποσοστό περίπου 8% εμφανίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2012, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική υποχώρηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της τάξης του 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί κυρίως στον τομέα ασφάλισης οχημάτων, καθώς, παρότι είναι η μόνη υποχρεωτική, εντούτοις εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατομμύρια (εκ των οποίων περίπου τα 700.000 είναι... κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους.

Πληροφορίες θέλουν εντός του φθινοπώρου να στέλνονται... ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο με το ύψος του να είναι για την ώρα απροσδιόριστο, καθώς «παίζει» από 250 ευρώ μέχρι και... 1.000 ευρώ (μπορεί δηλαδή να είναι κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του κάθε ανασφάλιστου οχήματος)..
Bookmark and Share