Σκάει και η “φούσκα” της ΔΕΘ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σκάει και η “φούσκα” της ΔΕΘ..

 

Όταν ο άνεργος που καθημερινά μετράει τα νέα λουκέτα των επιχειρήσεων δεν διακρίνει προοπτική για δουλειά και ο εξαθλιωμένος μισθωτός και συνταξιούχος περιμένει την νέα κλοπή που του ετοιμάζουν τα μέτρα των 11,5 δισ. με τι ενδιαφέρον μπορεί να περιμένει την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και τι να ελπίζει από τις αντιδράσεις των καπελωμένων επαγγελματιών “επαναστατών” που θα εκτελούν τις κομματικές εντολές διαμαρτυρίας και για τις οποίες κανείς (εκτός την σκοπιμότητα των μέσων ενημέρωσης) δεν δίνει την παραμικρή σημασία.





Διερωτώμαι λοιπόν ποια ουσία έχει όλο αυτό το σήριαλ που εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την τυπική ή όχι... τυπική παρουσία του κ. Α. Σαμαρά στην ΔΕΘ.

Γιατί ακόμη και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι είναι ώρα να σκάσει πλέον αυτή η ανόητη και υπερβολική “φούσκα” του δήθεν οικονομικού γεγονότος που συνδυάζεται , σε πρωθυπουργικό επίπεδο ,με τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Τι παραπάνω από φούσκα αποτελούν όλα αυτά που ακούμε τα τελευταία χρόνια στα εγκαίνια της ΔΕΘ;

Ας πάρουμε μόνο την τελευταία δεκαετία όπου οι εξαγγελίες της ΔΕΘ αποδείχθηκαν ότι είναι η επίσημη πλατφόρμα ψεύδους και παραπλάνησης του λαού από τα χείλη των ίδιων των πρωθυπουργών που υποτίθεται ότι ανέβαιναν στην ΔΕΘ για να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας και τους αποφασισμένους στόχους της κυβέρνησης τους για την παραπέρα ανάπτυξή της.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλόπιστος αναγνώστης που να διαφωνεί ότι τα πρώτα τερατώδη ψέματα για την κατάσταση στην οικονομία είχαν ακουστεί επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη όταν μόνο με την δημιουργική λογιστική ... του κ. Γιάννου Παπαντωνίου οδηγηθήκαμε στο ολισθηρό έδαφος του ευρώ και της ευρωζώνης ενώ από τότε έπρεπε να αντικαταστήσουμε την δημιουργική λογιστική με πολιτικές ανασυγκρότησης και μεταρρύθμισης ακόμη και τύπου μνημονίου αν ήταν αναγκαίο.

Το 2005 μέχρι το 2009 είχαμε τα ψευδή αισιόδοξα αναπτυξιακά στοιχεία της οικονομίας του κ. Γ. Αλογοσκούφη που μετέφερε από το βήμα της ΔΕΘ με ασαφή επιχειρηματολογία ο κ. Κ. Καραμανλής προσπαθώντας να μας πείσει ακόμη ότι θα ξαναχτίσει το κράτος και θα ανορθώσει το ανάστημα της Ελλάδος εντός της Ε.Ε.
Ποιες από τις εξαγγελίες του κ. Κ. Καραμανλή ωφέλησαν την οικονομία και την κοινωνία την τετραετία της θητείας του;

Η θητεία Καραμανλή συνδέθηκε με την ραγδαία αποβιομηχάνιση, με την αποχώρηση πολυεθνικών , με την ισχυροποίηση των συντεχνιών (κορυφαία αυτή της ΔΕΗ) με το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος των επαγγελμάτων, και με την αισχρή καθοδήγηση των αγροτών να γίνουν επιχειρηματίες στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας...

Και ας έλθουμε στην παρουσία και τις εξαγγελίες του κ. Γ. Παπανδρέου από την ΔΕΘ  που ήταν η κορύφωση ψεύδους για την πραγματική εικόνα της οικονομίας και της πολιτικής του για έξοδο από την κρίση . Αποφεύγω την αναφορά μου στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου γιατί μάλλον δεν είχε καταλάβει ακόμη και αν ήταν υπουργός ή απλός υπηρέτης του κ. Γ. Παπανδρέου...
Ποια ήταν λοιπόν η πραγματική αξία της παρουσίας των πρωθυπουργών της δεκαετίας στην ΔΕΘ όπου μόνο τα μέσα ενημέρωσης έβρισκαν την ευκαιρία να μεταφέρουν εικόνες από τις δήθεν “επαναστατικές” εκδηλώσεις των θλιβερών κομματικών συντεχνιών που παριστάνουν και τους συνδικαλιστές.

Εάν παρ όλα αυτά ο κ. Σαμαράς θελήσει τελικά να ανέβει στην ΔΕΘ για εξαγγελίες τότε οφείλει να αναβαθμίσει την σημασία του θεσμού των εγκαινίων με αλήθειες και με εκείνα που έχει πράγματι ανάγκη να ακούσει ο λαός.
Να καταδικάσει, κατ΄ αρχάς το φαινόμενο Πολύδωρα και να εξαγγείλει πρωτοβουλία για κατάργηση του κατάπτυστου νόμου των “οικογενειακών” προσλήψεων στην Βουλή.

Να εξαγγείλει συγκεκριμένες συνοπτικές διαδικασίες για την άμεση σύλληψη όλων των συντάξεων και επιδομάτων μαϊμού αλλά και των δικαιούχων που φθάνουν και τις 30.000 περιπτώσεις .Άμεσα ώστε να προλάβει να αντικαταστήσει μέρος τουλάχιστον από το κόψιμο των νομίμων συντάξεων.
Να εξαγγείλει διακοπή της απασχόλησης όλων των κρατικών υπαλλήλων (κεντρικής κυβέρνησης, ΔΕΚΟ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας γιατί δεν χρειάζονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες. Τα οφέλη να αποτελέσουν μέρος των ισοδύναμων των 11,5 δισ.
Να εξαγγείλει πραγματικά φορολογικά κίνητρα και για τα φυσικά πρόσωπα και για τις επιχειρήσεις για να κρατηθούν ζωντανές και να δώσουν δουλειά στους  άνεργους.
Να εξαγγείλει αυστηρότατα μέτρα παραγωγικότητας στον κρατικό τομέα καταργώντας κανονισμούς και δικαιώματα που καλύπτουν την τεμπελιά και την κοπάνα.
Να εξαγγείλει πραγματικά μέτρα προστασίας του πολίτη αφαιρώντας τους αστυνομικούς όχι μόνο από επιχειρηματίες , καλλιτέχνες και δημοσιογράφους αλλά και από τους βουλευτές τους περισσότερους από τους οποίους δεν τους ξέρουν όχι μόνο οι τρομοκράτες αλλά ούτε όλοι οι συγχωριανοί τους...
Να ανακινήσει τις παγωμένες πληρωμές του Δημοσίου για να ρευστότητα στην αγορά.

Εάν δεν έχει να πει κάτι σαν αυτά ή άλλα παρόμοια ο κ. Σαμαράς τότε ας σκάσει στα χέρια του η φούσκα της ΔΕΘ μιας και στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν προσφέρει σχεδόν τίποτε και ως εκθεσιακός θεσμός.
Γ.Κράλογλου
Bookmark and Share