Λαϊκισμός και δημαγωγία απειλούν το μέλλον της χώρας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λαϊκισμός και δημαγωγία απειλούν το μέλλον της χώρας..

Αφού τα κόμματα δεν μπορούν να συναινέσουν σε μίνιμουμ οικονομική πολιτική ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, ας συμφωνήσουν να απόσχουν από τον λαϊκισμό.


Θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία και τη χώρα. Θα αποφύγουν τη δημαγωγία, θα πάψουν να κολακεύουν τις λαϊκές μάζες για να προσποριστούν πολιτικά οφέλη.
Μάταιο. Αιθεροβάμων λόγος. Δυστυχώς..  καθημερινά το πολιτικό σύστημα και ιδίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης διολισθαίνουν στον πειρασμό του λαϊκισμού. Το κομματικό συμφέρον προτάσσεται του εθνικού, η σωτηρία της χώρας θυσιάζεται στον βωμό της νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η άρνηση γίνεται κανόνας και η στείρα αντιπαράθεση πολιτική πρακτική.
Ενώ η λογική και ο ρεαλισμός επιτάσσουν μίνιμουμ εθνική συναίνεση ή το λιγότερο υποστολή της σημαίας του άκριτου και ανιστόρητου λαϊκισμού, βλέπουμε ένα ρήγμα, ένα βάραθρο να χωρίζει τη συμπολίτευση από την αντιπολίτευση, ένα βάραθρο επικίνδυνο για τη χώρα.
Το αποκρουστικό πρόσωπο του λαϊκισμού αναβιώνει με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να σπάσουν τα δεσμά που οι ίδιοι δημιούργησαν με τη λαϊκίστικη συμπεριφορά του παρελθόντος.
Δυστυχώς ο λαϊκισμός στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες. Οχι μόνο γιατί χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από τα κόμματα κατά κόρον, αλλά και γιατί ο λαός δεν έχει μάθει να ακούει αλήθειες όταν είναι δυσάρεστες και να επιβραβεύει αυτούς που εκφέρουν τον πολιτικό λόγο του ρεαλισμού και λαμβάνουν δυσάρεστα, πλην όμως αναγκαία μέτρα.
Η δημαγωγία και οι δημαγωγοί έχουν παράδοση στη χώρα μας. Το πνεύμα του Μαυρογιαλούρου δίνει ακόμα τον τόνο.
Θ.Λυρτσογιάννης
Bookmark and Share