Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κύμα καύσωνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κύμα καύσωνα

  • Κορυφώνεται την Κυριακή το κύμα καύσωνα που έρχεται για να μείνει έως και την Πέμπτη. 
  • Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. 
  • Επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναλυτικά η πρόγνωση εώς τις 19 Αυγούστου :
  Κυριακή 5 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια και μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 37 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

Δευτέρα 6 Αυγούστου.
Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια αλλά και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 με 40 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (31 χλμ/ώρα).

Τρίτη 7 Αυγούστου.
Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

Τετάρτη 8 Αυγούστου.
Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).

Πέμπτη 9 Αυγούστου.
Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Παρασκευή 10 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Σάββατο 11 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).

Κυριακή 12 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και νέα μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

Δευτέρα 13 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (32 χλμ/ώρα).

Τρίτη 14 Αυγούστου.
Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μικρή πτώση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (27 χλμ/ώρα).


Τετάρτη 15 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο του υδράργυρου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (24 χλμ/ώρα).

Πέμπτη 16 Αυγούστου.
Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

Παρασκευή 17 Αυγούστου.
Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και πτώση του υδράργυρου σε ανεκτά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (29 χλμ/ώρα).

Σάββατο 18 Αυγούστου.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, νεφώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (21 χλμ/ώρα).

Κυριακή 19 Αυγούστου.
Ηλιοφάνεια με υποχώρηση του υδράργυρου σε πιο ανεκτά επίπεδα και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (48 χλμ/ώρα).
Bookmark and Share