Απίστευτες προκλήσεις στη Θράκη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Απίστευτες προκλήσεις στη Θράκη..

 

Απίστευτες προκλήσεις και εμπλοκή δημιουργήθηκε την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ στη Θράκη όπως μαθαίνουμε, 
όταν τρία μέλη της συνοδείας του επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα με τα διαβατήριά τους να αναγράφουν όχι με τα ελληνικά και διεθνώς αναγνωρισμένα ονόματα τον τόπο καταγωγής τους στη Θράκη, αλλά με τις τουρκικές ονομασίες! 



Οι συνοριακές αρχές στον μεθοριακό σταθμό Κήπων του Εβρου δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, με βάση τους...   ισχύοντες κανόνες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια εμπλοκή που κράτησε περίπου πέντε ώρες...

Ο ένας από αυτούς, ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας, Χαλίτ Τερέν, ο οποίος, σύμφωνα με μέλη της τουρκικής αποστολής, είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και προσωπικός φίλος του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, επέστρεψε την επόμενη μέρα με... αλλαγμένο διαβατήριο, αφού σε χρόνο-ρεκόρ οι τουρκικές αρχές του εξέδωσαν νέο διπλωματικό έγγραφο που ανέφερε ως τόπο γέννησής του τη Ραγάδα της Ροδόπης και όχι το Κιζίλαγατς, όπως αναφερόταν αρχικά.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον βουλευτή Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τη σύζυγό του Φεϊζέ, στα διαβατήρια των οποίων αναφέρονταν ως τόπος γέννησης του μεν πρώτου η Κιουμουρτζίνα, όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την Κομοτηνή, της δε δεύτερης η Κομοτηνή, αλλά ως χώρα το... Γιουνανιστάν και όχι η Ελλάδα!

Τις επαφές με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη έκανε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Κατά τα λοιπά, η ανεπίσημη επίσκεψη του Μπεκίρ Μποζντάγ, που έγινε με αφορμή του γιορτή του μπαϊραμιού για τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού, ολοκληρώθηκε χθες με προσευχή και πρωινό γεύμα, το οποίο του παρέθεσαν οι γυναίκες στον Εχίνο Ξάνθης.
Είχαν προηγηθεί περιοδεία στη Ροδόπη και επαφές με τους ψευδομουφτήδες και τις αυτοαποκαλούμενες τουρκικές οργανώσεις στη Θράκη.
Bookmark and Share