"Νέα πηγή ανησυχίας αποτελούν οι ΗΠΑ", λέει η GMAG - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"Νέα πηγή ανησυχίας αποτελούν οι ΗΠΑ", λέει η GMAG

 


Σύμφωνα με τη Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων από την Global Multi-Asset Group, δεν προβλέπονται άλλα μέτρα στο άμεσο μέλλον εκτός εάν επέλθει μεγάλη επιδείνωση της ψυχολογίας ή του κύκλου της οικονομίας.










 Οι συντάκτες της ανασκόπησης αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ αποτελούν έναν νέο...  σημαντικό παράγοντα ανησυχίας και η Ευρώπη και η Ασία ενδέχεται να φθάσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνουν, πάντως, ότι οι κυριότεροι δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο, ανέκαμψαν σηματοδοτώντας κυκλική βελτίωση αργότερα εντός του έτους.
Οι αποτιμήσεις διατηρούνται σε εύλογα επίπεδα για τις μετοχές, αλλά γενικά δεν είναι ελκυστικές για τα ομόλογα. Η καλύτερη αξία μετά την προσαρμογή ως προς τον κίνδυνο στις αγορές σταθερού εισοδήματος εξακολουθεί να εντοπίζεται στους πιστωτικούς τίτλους.
Τέλος, διατηρείται μια αυξημένη στάθμιση τακτικής μετοχών/ομολόγων, με την εκτίμηση ότι η άνοδος θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη. Στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκια οι αναλυτές φαίνεται να διατηρούν την προτίμησή τους για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Ευρώπη πλην Βρετανίας. Μειωμένη είναι η στάθμιση στις αναδυόμενες αγορές, στη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία.
Bookmark and Share