Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Νέα "λαβράκια"... 10 εκατ. ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Νέα "λαβράκια"... 10 εκατ. ευρώ

 


Σημαντικά και αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία δηλαδή νέα ακίνητα και λογαριασμούς ακόμα και σε τράπεζες του εξωτερικού φέρονται να έχουν εντοπίσει οι δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η εισχώρηση των οποίων στη δικογραφία θα δέσει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. 





Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πώς μια πρώτη αξιολόγηση στα ήδη υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία των 7 κατηγορουμένων ξεπερνούν σε αξία τα... 10 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά θα έρθουν να προστεθούν και νέα στοιχεία για τα επιπλέον αποκτήματα η διασταύρωση των οποίων αναμένεται να οδηγήσει στη δέσμευση και αυτών των νέων περιουσιακών στοιχείων, εφόσον βέβαια αποδειχτεί πως πρόκειται για αποκτήματα που θεωρούνται ότι αποτελούν προϊόντα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Στις εξελίξεις αυτές ήρθε να προστεθεί η από πλευράς του ελληνικoύ Δημοσίου δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ ανάλογη κίνηση έχουν κάνει και έλληνες φορολογούμενοι ,μέσω της Ένωσης Ελλήνων Φορολογουμένων.

Μυρίζει «εξαγορά» ψήφων
Νέα στοιχεία πάντως που έρχονται στο φως αναδεικνύουν ένα πακτωλό χρημάτων που εικάζεται πώς διακινούσε προεκλογικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Άκης Τσοχατζόπουλος.
Σε χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίζονται οι εξής αναφορές: -Εκατό χιλιάδες ευρώ για «Γύφτο Μπάκας», 30.000 ευρώ για «Ρωσοπόντιους εδώ», «350.000 ευρώ για 789 εισιτήρια Ρωσοπόντιων από Ρωσία» και 230.000 ευρώ για «1.150 Διαρκείας ΠΑΟΚ».
Στην ίδια σελίδα, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, αναφέρονται ως εκκρεμότητες: 140.000 ευρώ για «Ακριτίδη», 50.000 ευρώ για «Φιλοθέου», 50.000 ευρώ για «εκδήλωση Ι.Μ. Β» (Ιερά Μονή Βατοπεδίου) και 80.000 ευρώ για «Επιπλέον 160 απόψε από Ρωσία»
Bookmark and Share