700.000 πρόσφυγες της Συρίας ετοιμάζονται για ..."εισβολή" στη Δύση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

700.000 πρόσφυγες της Συρίας ετοιμάζονται για ..."εισβολή" στη Δύση

 



Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να φανταστείς ποιά χώρα θα είναι η πρώτη τους επιλογή... 





Ολοένα και πιο βαθιά γίνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία καθώς όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR) περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι αναμένεται να.. εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ολοένα και πιο βαθιά γίνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία καθώς όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR) περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα στοιχεία αυτά τετραπλασιάζουν την προηγούμενη πρόβλεψη του ΟΗΕ για το κύμα των προσφύγων από τη Συρία και ο οργανισμός έκανε έκκληση προς οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την αποστολή βοήθειας σε τέσσερις γειτονικές χώρες (Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία), για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στοιχεία
Σύμφωνα με τον τοπικό συντονιστή των προσφύγων της UNCHR, Πάνο Μουμτζή, κάθε μέρα που περνάει τουλάχιστον 2.000 με 3.000 άνθρωποι περνούν τα σύνορα φεύγοντας από τη Συρία, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός των προσφύγων έφτασε συνολικά περίπου τις 100.000.

Οπως τόνισε ο ίδιος, το κύμα των προσφύγων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι καταυλισμοί που έχουν στηθεί στις γειτονικές χώρες έχουν αρχίσει να μην είναι ικανοί για να τους υποδεχθούν και να τους καλύψουν τις βασικές ανάγκες.

Την ίδια ώρα οι μάχες στη φλεγόμενη Συρία γίνονται ολοένα και σκληρότερες και την Τετάρτη ήταν η πιο αιματοβαμμένη μέρα από την αρχή της 18μηνης σύγκρουσης με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους νεκρούς της ημέρας αυτής να φτάνει τους 343 ανθρώπους
Bookmark and Share