Ρώσος Πρόεδρος για την Κυπριακή Δημοκρατία; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ρώσος Πρόεδρος για την Κυπριακή Δημοκρατία;

 

  • Ρώσος μεγιστάνας «φλερτάρει» με τον προεδρικό θώκο της Κύπρου!
  • Δραστηριοποιείται στη νήσο και έχει αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα.





 Το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδειξε ένας ρώσος κροίσος, ο οποίος έχει αποκτήσει την κυπριακή ιθαγένεια. Στην Κύπρο, όπως είναι γνωστό, δίνεται η κυπριακή υπηκοότητα, σε αλλοδαπούς που επενδύουν στο νησί, μεταφέρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην...   Κύπρο, την έδρα των επιχειρήσεών τους και αποκτούν μόνιμη κατοικία.
Ηδη έχουν αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα (που αποτελεί κατ΄ επέκταση και υπηκοότητα κράτους μέλους της ΕΕ), αρκετοί Ρώσοι, ουκρανοί μεγιστάνες, καθώς και ένας πάμπλουτος Νορβηγός.
Τα οικονομικά οφέλη για την Κύπρο είναι μεγάλα από τις υπηκοότητες που χορηγεί σε πάμπλουτους αλλοδαπούς.

Ενας Ρώσος λοιπόν (όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»), που έχει αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο, εξεδήλωσε τον ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.
Μπορεί- όπως σημειώνει η εφημερίδα- «να αποδειχθεί ακαδημαϊκού χαρακτήρα το ενδιαφέρον του Ρώσου για τις προεδρικές εκλογές, αλλά εάν τελικά αποδειχθεί πραγματικό, τότε θα υπάρξουν διάφοροι συνειρμοί».

Εως σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοκρατίας, οι κκ. Ν. Αναστασιάδης (από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Στ. Μαλάς που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, Γ. Λιλλήκας που υποστηρίζεται από την (σοσιαλιστική) ΕΔΕΚ) και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κκ. Α. Ευστρατίου, Μακαρία Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Λάκης Ιωάννου και Λ. Θεοδώρου. Ο κ. Δ. Χριστόφιας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος, εκτιμάται ωστόσο ότι ο αριθμός των υποψηφίων προέδρων θα αυξηθεί, αφού ακόμα δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον γνωστά πρόσωπα από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις
Bookmark and Share