Σταμάτησε μέσα σε 20 λεπτά η νέα διαπραγμάτευση Βρούτση με την τρόικα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σταμάτησε μέσα σε 20 λεπτά η νέα διαπραγμάτευση Βρούτση με την τρόικα..

Άδοξο τέλος είχε τελικά η νέα απόπειρα του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση να συζητήσει διεξοδικά εκ νέου με την τρόικα για τα ζητήματα τριβής σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, κομίζοντας και σχετική εξουσιοδότηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία συμμετείχε για σημαντικό χρονικό διάστημα και ο ίδιος.

Ο Έλληνας υπουργός Εργασίας κατάστησε σαφές ότι η πλευρά της χώρας μας δεν μπορεί να αποστεί - σε σημαντικό βαθμό τουλάχιστον - από τις... «κόκκινες γραμμές» τις οποίες θέτουν για τις εργασιακές σχέσεις οι κυβερνητικοί εταίροι, όπως διαφάνηκε άλλωστε και από τις τοποθετήσεις των προέδρων της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.


Έτσι, δεν ήταν παράξενο που η νέα μεταξύ τους συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο υπουργείο Οικονομικών, διήρκεσε μόλις… 20 λεπτά, καθώς διαπιστώθηκε και πάλι ότι ουσιαστικά κάθε πλευρά παραμένει αμετακίνητη στη θέση της!


Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι αβέβαιο τι θα επακολουθήσει, χωρίς να αποκλείεται θεωρητικά (;) ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης του κλιμακίου της τρόικας, όπως στα τέλη Αυγούστου του 2011, αν και είναι προφανές ότι η δημοσιονομική πίεση προς τη χώρα μας θα καταστεί τεράστια στην περίπτωση που δεν υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (ή και μέρες) οριστική συμφωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, πάντως, αναχωρώντας από τη Βουλή όπου έγινε η συνάντηση των τριών αρχηγών αρκέσθηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι τα διαθέσιμα ποσά του Δημοσίου εξαντλούνται και επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί λύση προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.
Bookmark and Share