Απαισιόδοξοι 8 στους 10 Ελληνες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απαισιόδοξοι 8 στους 10 Ελληνες..




Βέβαια, το περίεργο της είδησης είναι πως υπάρχουν και ...οι υπόλοιποι δύο!





Οι δανειστές θέλουν να σώσουν τη χώρα αφού πρώτα διαλύσουν τον κοινωνικό της ιστό, πιστεύουν οκτώ στους δέκα Eλληνες, ενώ μικρό είναι το ποσοστό εκείνων (μόλις 42%) που θεωρεί ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε τους όρους του Μνημονίου.
Αυτό προκύπτει από... έρευνα της ALCO «Οικονομικό Βαρόμετρο» που έγινε σε 1.000 άτομα για λογαριασμό του ΕΒΕΑ. Την έρευνα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πιο αναλυτικά, το 81% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 8% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας, ενώ το υπόλοιπο 11% επέλεξε να μην απαντήσει.

Οι προθέσεις
Εξάλλου η πλειονότητα του δείγματος, το 81%, δεν έχει πειστεί για τις ειλικρινές προθέσεις των δανειστών μας να μείνει ανεπηρέαστος ο κοινωνικός ιστός από τα οικονομικά δρώμενα. Αντιθέτως, το ποσοστό αυτό είναι αρκετά χαμηλό, μόλις στο 8%. Το 11% δεν απάντησε. Με μικρό προβάδισμα, η πλειοψηφία πιστεύει ότι έχουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Το 42% έχει αυτήν την άποψη, ενώ το 32% απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι δεν έχουμε τη δυναμική για διαπραγματεύσεις. Επίσης υψηλό ήταν το ποσοστό όσων επέλεξαν να μη συμμετάσχουν, φτάνοντας στο 26% του συνόλου των ερωτηθέντων
Bookmark and Share