Στην επιστράτευση γερμανών... συνταξιούχων για την Ελλάδα στρέφεται το ΔΝΤ; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στην επιστράτευση γερμανών... συνταξιούχων για την Ελλάδα στρέφεται το ΔΝΤ;

 

Το ΔΝΤ θέλει να επιστρατεύσει γερμανούς συνταξιούχους προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.



Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ... «σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να οικοδομήσει ένα... λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει να κινητοποιήσει και γερμανούς συνταξιούχους. Προκειμένου να δημιουργήσει μια ‘εσωτερική δεξαμενή ειδικών’, το ΔΝΤ αναζητά Γερμανούς εμπειρογνώμονες με μακροχρόνια εμπειρία στο πεδίο της φορολογίας […]»

«Ήδη από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους περίπου 170 εμπειρογνώμονες επί των φορολογικών από γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες […] βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

»Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρτμουτ Κόσικ ωστόσο, μόλις επτά γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα. Σε διήμερα ή τριήμερα workshops εκπαίδευσαν έλληνες υπαλλήλους στα πεδία της εφαρμογής, του εξωτερικού ελέγχου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων πολιτών».
Πηγή: Deutsche Welle
Bookmark and Share