Με επαναφορά της βίζας απείλησε η ΕΕ τις υπό ένταξη βαλκανικές χώρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Με επαναφορά της βίζας απείλησε η ΕΕ τις υπό ένταξη βαλκανικές χώρες

Με επαναφορά της υποχρέωσης της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στις χώρες που διέπονται από τη συνθήκη Σένγκεν, σε τέσσερις υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες των Βαλκανίων, απείλησε η EE, προκειμένου να τις πιέσει να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ρομά και να λάβουν μέτρα βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους.



Ο υπουργός Εσωτερικών της... Σουηδίας, Τομπίας Μπίλστρεμ, δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του στο Λουξεμβούργο ότι «όλοι οφείλουν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους πριν ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία από τις υποχρεώσεις αυτές είναι η βελτίωση της ζωής των μειονοτήτων».

Ο Μπίλστρεμ υπογράφει μαζί με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας επιστολή με την οποία ζητείται η επαναφορά της βίζας για τους πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας και των Σκοπίων καταγγέλλοντας την κατακόρυφη αύξηση των χωρίς βάση αιτήσεων παροχής ασύλου από πολίτες των χωρών αυτών.

«Αυτά τα άτομα δεν έχουν δικαίωμα σε άσυλο. Εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τομπίας Μπίλστρεμ.

«Χρειαζόμαστε το σύνολο της ικανότητάς μας για παροχή ασύλου σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά μας», είπε ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Όλε Σρέντερ.
Bookmark and Share