Ελληνες καταθέτες στο Λιχτενστάιν ψάχνει η ΔΗΜΑΡ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ελληνες καταθέτες στο Λιχτενστάιν ψάχνει η ΔΗΜΑΡ..

 

Σαφάρι στο υπουργείο Οικονομικών για τη λίστα Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου, η οποία περιήλθε στα χέρια των οικονομικών υπηρεσιών, προ διετίας, επί υπουργίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ξεκινά η ΔΗΜΑΡ.  



Οι βουλευτές κ.κ. Ν. Τσούκαλης και Β. Οικονόμου, με ερώτηση που κατέθεσαν στη... Βουλή, αναζητούν τα …χνάρια της διαδρομής της και την κατάληξη των στοιχείων τα οποία περιλαμβάνει.



Όπως επισημαίνουν, έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που το υπουργείο Οικονομικών έλαβε γνώση των στοιχείων τα οποία παρέδωσαν οι Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα. Σημειώνουν μάλιστα ότι στις 26 Μαρτίου 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε Ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη είχε αναφέρει: «τα εν λόγω στοιχεία παραλήφθηκαν με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Γερμανικές Φορολογικές Αρχές και έχουμε προβεί, ήδη, στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για τυχόν εντοπισμό διαφυγούσας φορολογητέας ύλης».




Έτσι, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ , επαναφέροντας το θέμα στη Βουλή, ερωτούν πόσα ήταν τα ονόματα που αναφέρονταν στη λίστα και πώς χρησιμοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), τα στοιχεία που παρέλαβαν από τις Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, για να εντοπιστούν τυχόν φοροφυγάδες. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν πού βρίσκονται σήμερα τα στοιχεία που παραδόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ήδη από τον Μάρτιο του 2010, ποια ήταν η πορεία της αξιολόγησής τους και ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους
Bookmark and Share