Νικητής στην πρώτη τηλεμαχία ο Μιτ Ρόμνει! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Νικητής στην πρώτη τηλεμαχία ο Μιτ Ρόμνει!

 



Με άτυπο "νικητή" τον Μιτ Ρόμνεϊ ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες των δυο υποψηφίων προέδρων των αμερικανικών εκλογών.





Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φάνηκε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και... συγκεκριμένος στις απαντήσεις του γύρω από τα πιο κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της οικονομίας και της εθνικής άμυνας.

Από την άλλη, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν επιθετικός, άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτα τα λάθη του αντιπάλου του στη μέχρι τώρα εκστρατεία και τοποθετήθηκε αρκετά γενικόλογα, κοιτάζοντας αρκετές φορές τις σημειώσεις του.

Η τηλεμαχία διήρκεσε 90 λεπτά με την οικονομία να λαμβάνει την "μερίδα του λέοντος" στην κατάτμηση του χρόνου των ερωτήσεων. Ο μεν πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το φορολογικό πρόγραμμα που προτείνει ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι ανέφικτο προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ο δε Ρόμνεϊ στάθηκε στην πολύ υψηλή για τα αμερικανικά δεδομένα ανεργία που υπερβαίνει το 8% θεωρώντας ότι ο παρεμβατισμός του κράτους εμποδίζει την ανάπτυξη.

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας, δημοσκόπηση των CNN/ORC κατέδειξε ότι το 67% των τηλεθεατών πιστεύει ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε τις εντυπώσεις, έναντι 25% του Μπαράκ Ομπάμα ενώ παρόμοιο ήταν το ποσοστό των αντιδράσεων των πολιτικών αναλυτών που εξέφρασαν την γνώμη τους.
Bookmark and Share