Ελπιδοφόρα σημάδια από την Ελλάδα, βλέπει ο Γιοργκ Ασμουσεν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ελπιδοφόρα σημάδια από την Ελλάδα, βλέπει ο Γιοργκ Ασμουσεν

 

Την άποψη ότι η Ελλάδα δείχνει ελπιδοφόρα σημάδια ότι μπορεί να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους για το επόμενο έτος, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Ασμουσεν σήμερα Παρασκευή από το Τόκιο.


«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Βλέπουμε ενθαρρυντικά.... σημάδια ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το επόμενο έτος μπορούν να επιτευχθούν», δήλωσε ο Ασμουσεν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο της ΕΚΤ οι μεταρρυθμίσεις για τη διαμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ είναι ο καλύτερος τρόπος για την Αθήνα για να εξέλθει από την κρίση χρέους.

«Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από την κρίση του: η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις εντός της ζώνης του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ (OMT) είπε ότι το σχέδιο θα πρέπει να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στην αλλαγή των αντιλήψεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους χωρών της Ευρωζώνης. «Παρέχει ένα αξιόπιστο επίπεδο προστασίας και επιβεβαιώνει ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», είπε σχετικά
Bookmark and Share