«Ναι» των εργαζομένων στο deal Alpha-Εμπορικής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Ναι» των εργαζομένων στο deal Alpha-Εμπορικής

 


Τη στήριξη του στην επιχειρηματική στρατηγική που έχει χαράξει η διοίκηση του Ομίλου Alpha Bank εξέφρασε ο σύλλογος προσωπικού με επιστολή του προς τους συναδέλφους του.




 «Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο των τελευταίων ετών και να... βαδίσει το δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, κάθε σοβαρή επιχειρηματική κίνηση με προοπτική και σαφή προσανατολισμό δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται θετική», αναφέρουν χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Τ. Γκιάτης και ο γενικός γραμματέας Λ. Αθανασιάδης. Ο σύλλογος προσωπικού της τράπεζας επισημένει ακόμα ότι «η Alpha μετά την εξαγορά της Εμπορικής γίνεται πλέον ο ισχυρότερος ιδιωτικός τραπεζικός όμιλος της χώρας» και ως εκ τούτου, τονίζεται ότι για τους εργαζόμενους της ενιαίας τράπεζας «η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ασφάλεια της ίδιας μας της εργασίας αφού η τύχη μας είναι συνδεδεμένη με την πορεία της τράπεζας». Στην επιστολή επίσης αναφέρονται τα οφέλη από τη συνένωση των δύο ιστορικών τραπεζών όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο σύλλογος προσωπικού στις τράπεζες Alpha και Εμπορική. Τα οφέλη αυτά κατά το Σύλλογο είναι:

Ανακτάται η εμπιστοσύνη συνολικά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Δημιουργείται αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους και στους μετόχους.
Ενισχύεται η αξιοπιστία της τράπεζας στο εξωτερικό.
Ενισχύεται η κεφαλαιακή βάση και τα μεγέθη της τράπεζας με αποτέλεσμα την απόκτηση σημαντικού πλεονεκτήματος ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.
Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού όσο και ο γενικός γραμματέας επισημαίνουν ότι η διαδικασία της συγχώνευσης θα είναι δύσκολη και επίπονη. «Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε πάλι δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς θυμίζοντας ότι στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία την μεγαλύτερη συγχώνευση που έγινε ποτέ στον τραπεζικό κλάδο (Alpha - Ιονική)» τονίζεται στην ίδια επιστολή.

Ο σύλλογος αντιπροσωπευτικός προσωπικού της Alpha κλείνει την επιστολή του, καλωσορίζοντας τους συναδέλφους τους, της Εμπορικής Τράπεζας, με τους οποίους όπως αναφέρουν έχουν κοινά προβλήματα, «αλλά σίγουρα καλύτερη προοπτική».
Bookmark and Share