Κανένα πρόβλημα ασφαλείας από την «τύφλωση» στο FIR Αθηνών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κανένα πρόβλημα ασφαλείας από την «τύφλωση» στο FIR Αθηνών

 
Η ασφάλεια των πτήσεων ουδόλως διακυβεύτηκε από τη βλάβη στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας, η οποία σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και προκάλεσε «τύφλωση» στο FIR Αθηνών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).



«Η πτώση προκλήθηκε από βλάβη στον υποστηρικτικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που επήλθε έπειτα από... διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων, η οποία ουδόλως διακυβεύτηκε» επισημαίνει.

«Η κυκλοφορία των αεροσκαφών άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από την 14:10 τοπική ώρα. Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού» καταλήγει η ΥΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ – άγνωστο ακόμη πώς – φέρεται να προκάλεσε τη βλάβη στην απεικόνιση των αεροσκαφών στο κεντρικό ραντάρ.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, άμεσα η εποπτεία της εναέριας κυκλοφορίας πέρασε στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνέδραμε και η πολεμική αεροπορία, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφαλείας.

Ωστόσο, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα καθυστερήσεων στις πτήσεις, προκαλώντας και σχετικό ντόμινο στα πτητικά προγράμματα των εταιρειών
Bookmark and Share