Σοβαρό κενό ασφαλείας οδήγησε στην προσωρινή απόσυρση Firefox 16 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρό κενό ασφαλείας οδήγησε στην προσωρινή απόσυρση Firefox 16

 


To Ιδρυμα Mozilla προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να σταματήσει τη διάθεση του Firefox 16, μόλις μια μέρα μετά την παρουσίασή του, λόγω κενού ασφαλείας που φαίνεται ότι εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή.





H Mozilla επιβεβαίωσε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στον Firefox 16, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα κακόβουλο site να καταγράψει ποια sites...  επισκέφθηκε ο χρήστης του browser.

Δεν έχει σημειωθεί κανένα σχετικό συμβάν, και ο Firefox 16 αποσύρθηκε προσωρινά, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα γίνει το συντομότερο.

Όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει την έκδοση 16, η εταιρεία δεν τους "επιστρέφει" στην προηγούμενη έκδοση. Για όσους είναι ακόμη στην προηγούμενη έκδοση, η αυτόματη διαδικασία αναβάθμισης των χρηστών στη νέα, θα προχωρήσει μόλις διορθωθεί το πρόβλημα.

Εξαιτίας του προβλήματος, για την ώρα, η έκδοση του Firefox που συστήνεται από την εταιρεία στους χρήστες ως βασική επιλογή είναι η 15.0.1, αν και στις επιμέρους γλώσσες δεν έχουν αποσύρει την 16.

Εάν αισθάνεστε ανασφάλεια, απεγκαταστήστε τον 16 και γυρίστε στον 15.0.1 ή περιμένετε λίγες ώρες, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμη η 16.0.1
Bookmark and Share