Goldman Sachs:Αλλάζει το κλίμα στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Goldman Sachs:Αλλάζει το κλίμα στην Ελλάδα

 


Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία εκφράζει ο γνωστός οίκος, που αναφέρει ότι το Grexit απομακρύνεται όλο και περισσότερο.





Σύμφωνα λοιπόν με... δημοσίευμα της «Ημερησίας», το οποίο επικαλείται αναλυτές μεγάλης επενδυτικής τράπεζας, όλο και περισσότεροι τολμηροί επενδυτές αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, προσδοκώντας να αυξήσουν στο τέλος το κέρδος τους, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει ούτε να πτωχεύσει αλλά ούτε να εξέλθει της ευρωζώνης.


Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως οι αναλυτές αφήνουν αιχμές για προσκείμενους στην Ε.Ε. κύκλους που επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.


Μάλιστα, η ίδια πηγή της εφημερίδας κάνει λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση και προσαρμογή της Ελλάδας, κάτι βέβαια που ασπάζεται και η Goldman Sachs, η οποία σε έκθεσή της, τονίζει ότι η προσαρμογή της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουν οι αγορές, καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν μακροπρόθεσμο και όχι βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.


Επίσης, η Goldman Sachs επικαλέστηκε και την μεγάλη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας κατά το πρώτο 8μηνο του τρέχοντος έτους, όπου διαμορφώθηκε στα 1,3δισ. ευρώ, έναντι του αρχικού στόχου που είχε οριστεί στα 4,2δισ. ευρώ.
Bookmark and Share