Mε την ίδια πτήση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Mε την ίδια πτήση..

ΠΑΣΟΚ και τρόικα στο... ίδιο αεροπλάνο! Με την ίδια πτήση ταξίδεψαν χθες το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα... 2/3 της τρόικας, ο Ματίας Μορς της ΕΕ και ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ.




 Ο τρίτος... και καλύτερος -ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ-... δεν εθεάθη στο αεροσκάφος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε το περασμένο διήμερο στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στο ταξίδι του τον συνόδευαν η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Χριστίνα Μανωλοπούλου, καθώς και οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος και Γιάννης Μανιάτης.

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος Ελληνες και τροϊκανοί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε μια δεκάλεπτη κατ' ιδίαν συνομιλία με τον (Γερμανό) Ματίας Μορς. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα είναι ίσως ο λιγότερο «θορυβώδης» από την ομάδα των επιθεωρητών, ενώ προ ημερών, όταν ξέσπασε ο άγριος καβγάς Στουρνάρα - Τόμσεν, επιχείρησε να παίξει τον ρόλο του πυροσβέστη. Μένει να δούμε αν θα χρειαστεί να πράξει το ίδιο από σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών για το πακέτο των νέων μέτρων έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία.


Παρότι δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες, βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς το περιεχόμενο της χθεσινής σύντομης συνομιλίας Βενιζέλου - Μορς. Αν και... Γερμανός, ο Μορς εμφανίζεται, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τουλάχιστον, να αντιμετωπίζει την κατάσταση με μεγαλύτερη ευρύτητα αντίληψης απ' ό,τι ο Δανός του ΔΝΤ.
(από την εφημερίδα 'Εθνος 1/10/12)
Bookmark and Share