Tροφή για σκέψη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Tροφή για σκέψη..

  • Μερικές λεπτομέρειες και συμπτώσεις(;) σχετικά με την ξαφνική επίσκεψη της κ.Μέρκελ στην Αθήνα

Στις 11 Ιανουαρίου 2012 η κ.Μέρκελ πραγματοποίησε ανάλογη επίσκεψη στη Λευκωσία.Και τότε τα ΜΜΕ μίλησαν γι "ξαφνική" επίσκεψη,η συγκηρία όμως μόνο τυχαία δεν ήταν.
Η συμφωνία της.. Λευκωσίας με το Ισραήλ για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των προσφάτως ανακαλυφθέντων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της περιοχής, είχε ανοίξει την όρεξη σε πολλούς και οι Γερμανοί δε θα έμεναν φυσικά απ΄έξω.
Το τι ακριβώς ειπώθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ του κ.Χριστόφια και της κ.Μέρκελ πίσω απ΄τις κλειστές πόρτες δεν το γνωρίζουμε,οι πληροφορίες όμως μιλούσαν για Γερμανική στήριξη στην Κύπρο με αντάλλαγμα μερίδιο στα κοιτάσματα..
Τώρα και ενώ οι πιέσεις -τόσο απ΄το εωτερικό όσο και απ΄το εξωτερικό- πυκνώνουν για ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ και ταυτόχρονα οι ενδείξεις για τα πλούσια κοιτάσματα του Ελλαδικού χώρου μετατρέπονται σιγά σιγά σε αποδείξεις, η μοναδική υπερδύναμη της ΕΕ στέλνει την καγκελάριο της στη χώρα μας υποτίθεται για δηλώσει στήριξη στο επώδυνο "πρόγραμμα προσαρμογής" που έχει επιβληθεί στους Έλληνες.
Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία εξαρτάται ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο των - όχι και πολύ φιλικών- Ρώσων και τυχόν ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας αερίου στην πτωχευμένη (και χρεωμένη σ'αυτούς ) Ελλάδα,θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία που δεν πρόκειται να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη.Οι φωνές που μιλούν για τη γεωστρατηγική υπόσταση του ελληνικού προβλήματος αλλά και της λύσης αυτού,δυναμώνουν στην Ευρώπη και φυσικά η ανακάλυψη κοιτασμάτων σχετίζεται άμεσα με αυτή την προοπτική...

Βέβαια τέτοιου είδους πληροφορίες -ή εικασίες αν προτιμάτε- είναι εξαιρετικά δύσκολο να διασταυρωθούν ή ακόμα και να δημοσιευθούν.Οι καιροί είναι πονηροί.Είναι ρίσκο για ένα ιστολόγιο να πει το κάτι παραπάνω ακόμη και αν οι πληροφορίες του -όπως συμβαίνει με το Greece Salonika και το γνωρίζουν καλά οι παλιότεροι αναγνώστες μας- σχεδόν ποτέ δεν έχουν διαψευστεί.

Όπως λέει και ο τίτλος της ανάρτησης τα παραπάνω αποτελούν απλώς ..."τροφή για σκέψη".
Bookmark and Share