Τι θα συμβεί αν η ΔΗΜΑΡ δεν στηρίξει όντως τα νέα μέτρα στη Βουλή; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τι θα συμβεί αν η ΔΗΜΑΡ δεν στηρίξει όντως τα νέα μέτρα στη Βουλή;

 


Το ερώτημα είναι, ούτως ή άλλως, ζωτικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης και γίνεται ακόμα πιο πιεστικό μετά τις χθεσινές εξελίξεις. 




Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι, εφόσον η αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιωθεί στη διάρκεια της ψηφοφορίας, θα... γίνουμε μάρτυρες καταστάσεων που θα παραπέμπουν στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.
Προβλέπουν, με άλλα λόγια, ότι, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες, ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο Φ. Κουβέλης θα αναλάβουν την ευθύνη της οριστικής ρήξης, που θα φέρει τη ΔΗΜΑΡ (και επισήμως) εκτός κυβέρνησης...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εισηγούνται στον πρωθυπουργό να μη βιαστεί να διαρρήξει τις σχέσεις με τη ΔΗΜΑΡ πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε τη μετατροπή της κυβέρνησης από τρικομματική σε δικομματική (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ).
Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ αφήνει να διαρρεύσει ότι ο Φ. Κουβέλης επιθυμεί να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, παρά την αρνητική ψήφο στη Βουλή.
Με τα σημερινά δεδομένα, η επιθυμία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα...

Πάντως, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι αυτή η ολίγον... σουρεαλιστική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, είναι βέβαιο ότι ο Αντ. Σαμαράς θα είχε να αντιμετωπίσει, στην περίπτωση αυτή, σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Το λέμε αυτό διότι εικάζεται βασίμως ότι δεν θα ήταν πολλοί οι «γαλάζιοι» που θα έβλεπαν με καλό μάτι τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών που προέρχονται από ένα κόμμα, το οποίο θα έχει καταψηφίσει τη βασικότερη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης...

Κοντός ψαλμός Αλληλούια..
Bookmark and Share