Κατατέθηκε η πρόταση της προανακριτικής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κατατέθηκε η πρόταση της προανακριτικής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Kατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η πρόταση είναι καταπέλτης για τον πρώην υπουργό και τονίζει ότι ο Κ. Παπακωνσταντίνου «φέρεται να αλλοίωσε το περιεχόμενο του ψηφιακού δίσκου της. λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ κατά παράβαση των καθηκόντων του, ως υπουργός Οικονομικών».


«Η δε αλλοίωση αυτή» συνεχίζει η πρόταση που κατέθεσαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης «συνίσταται στο γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρ' ότι παρέλαβε την αρχική λίστα μέσω CD και όφειλε να την παραδώσει αυτούσια, όπως την παρέλαβε, στις αρμόδιες αρχές για φορολογικό έλεγχο, εντούτοις, σύμφωνα με τις ενδείξεις, επεξεργάστηκε την εν λόγω λίστα, παρεμβαίνοντας ουσιωδώς σ' αυτή, και παραδίδοντάς την υπό μορφή φορητής μονάδας αποθήκευσης (USB). Πλέον αυτού δε, από την διενέργεια ελέγχου και αντιπαραβολής των ονομάτων των αναφερόμενων στο USB (2.059 ηλεκτρονικά αρχεία) με αυτά που περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ (2.062), σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, προέκυψε ότι από την αρχική λίστα είχαν διαγραφεί τρία ονόματα τα οποία ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου».


Όπως αναφέρει στη συνέχεια η πρόταση, η κίνηση αυτή του πρώην υπουργού προσπόρισε όφελος για τους συγγενείς του, ενώ προκάλεσε βλάβη στο Δημόσιο «καθιστώντας έτσι τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ερευνητέα κατά το νόμο».
Bookmark and Share