Ενιαίο μισθολόγιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ενιαίο μισθολόγιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα επεκτείνεται από την 1-1-2013 η εφαρμογή του μισθολογίου και βαθμολογίου που ήδη ισχύει για τον στενό δημόσιο τομέα.

 Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα επεκτείνεται από την 1-1-2013 η εφαρμογή του μισθολογίου και βαθμολογίου που ήδη ισχύει για τον στενό δημόσιο τομέα, γεγονός που θα επιφέρει περικοπές 25% κατά... μέσο όρο στους μισθούς των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα καλούνται να κατατάξουν τους υπαλλήλους τους στους νέους βαθμούς, εκδίδοντας άμεσα τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, καθώς και τις σχετικές πράξεις για την ένταξή τους στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια.

Η εφαρμογή του βαθμολογίου-μισθολογίου αφορά το προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), που ανήκουν στο κράτος, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων των ΟΤΑ, καθώς και φορείς που επιχορηγούνται τακτικά, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιρειών.

Η κατάταξη όλων των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς θα γίνει, σύμφωνα με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας και τον χρόνο προϋπηρεσίας που τους έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική τους κατάταξη μέχρι τις 31-12-2012.

Προϋπηρεσία που δεν έχει αναγνωρισθεί μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, θα αναγνωρισθεί μετά την κατάταξη του υπαλλήλου στους νέους βαθμούς, μέχρι επτά έτη κατ’ ανώτατο όριο. Για την κατάταξη, από τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας αφαιρείται ο χρόνος της διαθεσιμότητας, ο χρόνος της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντα και ο χρόνος της προσωρινής παύσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται το εξής παράδειγμα. Για την κατάταξη υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 20 έτη κατά την 1.1.2013, εκ των οποίων τα πέντε 5 έτη διανύθηκαν με το τυπικό προσόν της κατηγορίας ΠΕ και τα 15 έτη της κατηγορίας ΔΕ, θα υπολογισθούν τελικά: 5 +10 + 5/2 (το μισό πέραν της δεκαετίας) = 17,5 έτη. Αρα ο εν λόγω υπάλληλος θα καταταγεί στον βαθμό Γ της κατηγορίας ΠΕ. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος παρέμενε στην κατηγορία ΔΕ με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 20 έτη, θα κατατασσόταν πάλι στον βαθμό Γ. Επομένως, ο υπάλληλος θα καταταγεί τελικά στον βαθμό Γ της κατηγορίας ΠΕ.
Bookmark and Share