Βελτίωση του κλίματος στην οικονομία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Βελτίωση του κλίματος στην οικονομία.

Σημαντική βελτίωση του κλίματος στην οικονομία και την κοινωνία καταγράφει το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. 

 
Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρία ALCO για το διάστημα 14 με 19 Δεκεμβρίου σε 1.000 άτομα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν αισθητή μείωση τόσο στο... ποσοστό απαισιοδοξίας των πολιτών σε ό,τι αφορά την πορεία των δημόσιων οικονομικών, όσο και της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης. Αυτό σχετίζεται με την εκταμίευση της δόσης, ενώ μένει να αποδειχθεί εάν αυτό είναι συγκυριακό φαινόμενο ή τάση με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το ποσοστό απαισιοδοξίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Επτά στους δέκα
Αναλυτικότερα, επτά στους δέκα δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας μείωση κατά 10% από την προηγούμενη έρευνα, ενώ δύο στους δέκα διατηρούν τόνους αισιοδοξίας και το υπόλοιπο 10% επέλεξε να μην συμμετάσχει.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα, εδώ μειώθηκε τόσο το ποσοστό απαισιοδοξίας των πολιτών όσο και το ποσοστό αποχής, ενώ αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό αισιοδοξίας στα υψηλότερα ποσοστά που έχουν σημειωθεί από την αρχή διεξαγωγής της έρευνας.

Σχετικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, το 76% του συνόλου δήλωσαν απαισιόδοξοι -μειωμένο κατά 5% από το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης περιόδου-, ενώ το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν αισιόδοξοι σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αισιοδοξίας καθόλη την διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας.
Το τελευταίο από τα ερωτήματα που έθεσε και εδώ το ΕΒΕΑ αφορά την αξιολόγηση παραμονής στο ευρώ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Συντριπτικά, το 75% έκρινε απαραίτητη της παραμονή της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, ενώ μόλις το 17% απάντησε αρνητικά και το 8% επέλεξε να μην συμμετάσχει.
Bookmark and Share