Απ΄τους 25000 καταθέτες εξωτερικού μόνο ...250 υπέβαλαν συμπληρωματική δήλωση! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Απ΄τους 25000 καταθέτες εξωτερικού μόνο ...250 υπέβαλαν συμπληρωματική δήλωση!

Με τη διορία να λήγει στο τέλος του μήνα, μόνο 250 καταθέτες, από τους 25.500 που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους υπέβαλαν ηλεκτρονικά συμπληρωματική δήλωση, εμφανίζοντας αδήλωτα εισοδήματα, προκειμένου να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο που αντιστοιχεί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της... ΓΓΠΣ, από τους συνολικά 25.500 φορολογουμένους (για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους ύψους 7 δισ. ευρώ) έχουν ζητήσει διευκρινίσεις μόνο 3.000 άτομα και από αυτούς έχουν υποβάλει συμπληρωματική δήλωση μόνο 250.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, στις 31 Ιανουαρίου, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει νέες επιστολές προς τους εν λόγω φορολογουμένους, όπου θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ των καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο έως και 45% επί των διαφορών αυτών, ως μη δηλωθέν εισόδημα.

Η αρχική λίστα περιλάμβανε 54.000 πρόσωπα με εμβάσματα συνολικού ύψους 22 δισ. ευρώ στο διάστημα 2009 - 2011. Από αυτούς, υπό έλεγχο βρίσκονται 25.500, οι οποίοι εμφανίζουν προβληματικό «πόθεν έσχες», καθώς δεν δικαιολογεί τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό είναι νόμιμα και ότι έχουν πληρωθεί οι οφειλόμενοι φόροι, και στην περίπτωση που δεν υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση για τα κεφάλαια αυτά, τότε θα τους επιβληθεί φόρος με συντελεστή έως και 45% μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Bookmark and Share