Ενάντια στην καταστροφολογία με έναν Καζαμία... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ενάντια στην καταστροφολογία με έναν Καζαμία...

Από τα περισσότερα «χτυπήματα» στο Διαδίκτυο έχουν αυτές τις ημέρες οι Καζαμίες 2013. Αμέτρητα δημοσιεύματα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καζαμίες τοπικοί, για την ξένη επικαιρότητα, την κοσμική ζωή, την τεχνολογία, τα σπορ, μαζί με ευσεβείς πόθους, αυτοσαρκασμό και δόσεις χιούμορ.



..Ετσι, ανάκατα, δίπλα στις αλλαγές π.χ. στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις και τις νέες μειώσεις (συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67, έξι ημέρες δουλειά την.. εβδομάδα σε ορισμένους κλάδους, περικοπή ειδικών μισθολογίων από 2% έως 27%, μείωση συντάξεων από 5% έως 20%, περικοπή στα εφάπαξ έως 83%), τις εκτιμήσεις για τον ΕΟΠΥΥ (υπό διάλυση, παρά την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων και το 1,5 δισ. ευρώ από τη δόση), τη συρρίκνωση της εκπαίδευσης και του Δημοσίου, τις αυξήσεις στο κόστος κατανάλωσης ενέργειας, παρατίθενται παιγνιώδεις αιχμές, ανέκδοτα, πνευματώδη σχόλια και φανταστικές ιστορίες με ψήγματα αλήθειας, όπως:
-Ο Τσίπρας ταξιδεύει στο Βιετνάμ και από το Ανόι, ζητάει εκλογές.
-Πολίτες κατεβαίνουν δυναμικά σε διαδηλώσεις για να γίνουν οι δρόμοι ποδηλατόδρομοι, καθώς η βενζίνη φτάνει στα ύψη.
-Η αγορά πλημμυρίζει από φορτιστές κινητών που λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς το ρεύμα είναι πανάκριβο και η φόρτιση δεν συμφέρει.
-Υπάλληλος του υπουργείου ανακαλύπτει στο βάθος συρταριού ξεχασμένο στικάκι, το ανοίγει από περιέργεια και διαβάζει όλα τα ονόματα πολιτικών και συνεργατών τους, που πλούτισαν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική, παραδίδει το στικάκι στη Βουλή, όμως όλως περιέργως αυτό, πριν φθάσει στα χέρια του προέδρου, χάνεται...
-Η Μέρκελ καλεί τον Σαμαρά να κάνει δήλωση υπέρ της για να κερδίσει τις εκλογές.
-Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι διαγράφεται το μισό ελληνικό χρέος.
-Φθάνουν τα πρώτα καράβια με αραβικά δισεκατομμύρια για επενδύσεις.
-Καθιερώνονται μαθήματα τουρκικής από κρατικής τηλεοράσεως για μεγαλύτερη απόλαυση από το πανελλήνιο των τουρκικών σίριαλ.
-Επανέρχεται το δώρο των Χριστουγέννων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους για να τονωθεί η αγορά, αλλά ...καταργούνται οι μισθοί του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου για να επανέλθουμε στη δημοσιονομική πειθαρχία!

Παραδοξολογίες, μαύρο χιούμορ, διακαείς επιθυμίες...
Η λογική γίνεται μια βάρκα που κλυδωνίζεται, όπως θα έλεγε ο Φρόιντ, στα νερά του ασυνείδητου.
Το κενό του μέλλοντος γεμίζει με φόβους, ελπίδες και γέλιο. Την πιο φευγαλέα, την πιο εύθραυστη έκφραση συναισθημάτων, το «φυσικό» αντανακλαστικό μας απέναντι στη θλίψη, στον πόνο, στην ανέχεια, την αδικία.

Το αστείο είναι ένα είδος διανοητικής ανακάλυψης, το αναπάντεχο πέρασμα στην άλλη όχθη, που διευρύνει τις αισθήσεις, αμβλύνει τα πάθη και τις εντάσεις της καθημερινότητας, περιορίζει το «κακό», κάνει τα τραγικά κωμικά ώστε να είναι πιο υποφερτά, μας βοηθάει να σταθούμε στο ύψος μας.
Είναι ένα κύμα που αναβλύζει αβίαστα έπειτα από κάθε μικρή νίκη της ζωής πάνω στους αδιάλειπτους ανομολόγητους ή ασυνείδητους «θανάτους».
Το χρειαζόμαστε.
Και του χρόνου..
Τ.Καραϊσκακη
Bookmark and Share