Ολάντ: "Οι Γάλλοι επιχειρηματίες έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: "Οι Γάλλοι επιχειρηματίες έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα"

Τη στήριξή του προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε δύο συνεντεύξεις του εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα που ξεκινά σε λίγο.

Τη διάθεση της Γαλλίας να στηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες ανάπτυξης υπογραμμίζει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε...
συνεντεύξεις τουπου δημοσιεύονται στο γαλλικό και ελληνικό Τύπο, μία ημέρα προτού φτάσει στην Αθήνα για μια επίσκεψη-αστραπή.

Mιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος της Γαλλίας σημειώνει: «Οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Για αυτό είναι απαραίτητα μέτρα υποστήριξης και ανάπτυξης».

Στην ίδια συνέντευξη ο Φρανσουά Ολάντ σημειώνει ότι οι Γάλλοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν και πάλι στην Ελλάδα, καθώς η εμπιστοσύνη επέστρεψε.

"Οι συνθήκες είναι λοιπόν ευνοϊκές και δεν αμφιβάλλω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μας θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν", είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Η γαλλική εταιρεία Suez κατέχει ήδη μειοψηφικό ποσοστό στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ . Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός EDF είναι ήδη συνέταιρος της ΔΕΗ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Bookmark and Share