Διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις;

Πιθανή διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού Κοζάνης με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ερευνούν αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχουν στην ανάκριση των τεσσάρων αντρών που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για το διπλό «χτύπημα» στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ.


Οι συλληφθέντες, ηλικίας από... 25 έως 30 ετών, αρνούνται να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συνεργούς τους, ενώ το γεγονός ότι διέθεταν πλαστές ταυτότητες, παραπέμπει ενδεχομένως όχι απλώς σε μια σπείρα κοινών κακοποιών, αλλά ενδεχομένως και σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.

Πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, που επικαλείται το "Βήμα", αναφέρουν ότι η σύνθεση της συμμορίας και ο τρόπος δράσης δημιουργεί ενδείξεις ότι η διπλή ληστεία ίσως σχετίζεται με την δράση ομάδας αντεξουσιαστών που αναζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης μιας νέας ένοπλης οργάνωσης.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ορισμένοι από τους δράστες (επτά ή οκτώ) να είχαν σχέση με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και να σχετίζονται με νέο πυρήνα της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου ανακρίνονται, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές και συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Πώς έγιναν οι ληστείες

Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου δέκα πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν.

Ένας ακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ασύλληπτων δραστών συνεχίζονται.
Bookmark and Share