Νέες πτήσεις στην Ελλάδα παζαρεύει η Turkish Airlines - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νέες πτήσεις στην Ελλάδα παζαρεύει η Turkish Airlines

 



  • Την επέκταση των δρομολογίων τους στην Ελλάδα προσδοκούν οι Τουρκικές Αερογραμμές. 



Υποδεχόμενος αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων στα κεντρικά γραφεία των Τουρκικών Αερογραμμών στην Κωνσταντινούπολη, ο... διευθύνων σύμβουλος Τεμέλ Κοτίλ εκδήλωσε την πρόθεση ενίσχυσης της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η προσθήκη επιπλέον ημερήσιων πτήσεων στην Αθήνα (σήμερα είναι τρεις, στόχος πέντε - έξι), ενώ εξετάζεται η διεξαγωγή εποχικών πτήσεων στην Κρήτη. Σήμερα η εταιρεία διεξάγει 28 εβδομαδιαίες πτήσεις, από την Κωνσταντινούπολη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ενδεχόμενη αύξηση των συχνοτήτων και δρομολογίων της Turkish Airlines στην Ελλάδα (απαιτεί αλλαγή της διμερούς αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών) θα έχει αμοιβαία οφέλη, σύμφωνα με τον κ. Κοτίλ.
«Η Τουρκία εξελίσσεται σε σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας», σχολίασε ο κ. Κοτίλ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί η πώληση κοινών τουριστικών πακέτων Ελλάδας - Τουρκίας, σε συνδυασμό με τη προσέλκυση του ενδιαφέροντος της ελληνικής διασποράς σε ΗΠΑ και Καναδά.


«Θα βοηθήσουμε»
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος των Τουρκικών Αερογραμμών αναφέρθηκε και στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, και ειδικότερα στην Aegean (ανήκουν στην ίδια αεροπορική συμμαχία, τη Star Alliance), τονίζοντας ότι «θα βοηθήσουμε την Aegean Airlines να μεγαλώσει το δίκτυό της. Σε κάθε περίπτωση, η Turkish είναι στο πλευρό της Aegean».
Οπως αποδεικνύουν τα μεγέθη της, η Turkish Airlines (κύριος μέτοχος είναι το τουρκικό κράτος) βρίσκεται, τα τελευταία χρόνια, σε συνεχή αναπτυξιακή τροχιά.
«Προσπαθώντας να αποφύγουμε αγκυλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος, προχωρήσαμε με σύνεση και σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη. Από το 2006 κι έπειτα, για εμάς, αφεντικό είναι τα εκατομμύρια των επιβατών που μας εμπιστεύονται», διευκρίνισε ο ίδιος.
Για το 2013, τα έσοδα από την επιβατική και εμπορευματική μεταφορά θα αγγίξουν τα 9,7 δισ. δολάρια, έναντι 8,1 δισ. το 2012.
Οι επιβάτες εκτιμώνται στα 46 εκατ., έναντι 38,5 εκατ. το 2012 (+19%), κατατάσσοντας την εταιρεία στην 3η θέση μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της. Αξιοσημείωτη είναι και η θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά, δεδομένου ότι με βάση τους 221 προορισμούς στους οποίους πετά (μόνο οι 37 είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας) καταλαμβάνει την 4η θέση διεθνώς.
Bookmark and Share