Δεν σκέφτεται τη συνταξιοδότηση η Α.Μέρκελ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δεν σκέφτεται τη συνταξιοδότηση η Α.Μέρκελ..

Στρογγυλοκάθησε η ΆνγκΕλα...


Σε περίπτωση που εξασφαλίσει ακόμη μια θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Άγκελα Μέρκελ θα υπηρετήσει μια πλήρη τετραετή θητεία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της μετά την κυκλοφορία βιβλίου δημοσιογράφου της Bild που υποστηρίζει ότι η καγκελάριος θα εγκαταλείψει την εξουσία το 2015.




O εκπρόσωπoς της γερμανίδας καγκελάριου προχώρησε στην παραπάνω δήλωση μετά την κυκλοφορία ενός... νέου βιβλίου, στο οποίο αναφέρεται πως η Α. Μέρκελ έχει πει σε στενούς υποστηρικτές της πως σχεδιάζει να αποχωρήσει στα μέσα του 2015. Στο βιβλίο του, ο Νίκολαους Μπλόμε, δημοσιογράφος της εφημερίδας "Bild", υποστηρίζει πως η καγκελάριος πιστεύει ότι οι γερμανοί ηγέτες πρέπει να παραιτούνται έπειτα από μια δεκαετία στην εξουσία. Η ίδια είναι καγκελάριος από το Νοέμβριο 2005 και τον Ιούλιο του 2015 γίνεται 61 ετών.

Στο βιβλίο του με τίτλο "Άγκελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας", ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η γερμανίδα καγκελάριος αγαπάει τα λουλούδια, το λευκό κρασί, μαγειρεύει, φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά, της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της, σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της, προτιμά τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο και είναι μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα.

Σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια "πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια" αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. "Βήμα-βήμα" είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας. "Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση" τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως "μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική". Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι "το μεγάλο μάντρα" της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης και σημειώνει ότι η ίδια "κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της".

Η κα Μέρκελ, αναφέρει ο συγγραφέας, κοιμάται τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα, αλλά τα Σαββατοκύριακα προσπαθεί να αναπληρώνει τις χαμένες ώρες ύπνου και ευχαρίστως κοιμάται δέκα συνεχόμενες ώρες. Παρά την αυστηρή εικόνα της, μιμείται συχνά συνεργάτες και ξένους πολιτικούς, όπως τη φωνή του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ή το τραύλισμα του πρώην Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ, ακόμη και την «γλοιώδη γοητεία του ηλικιωμένου άνδρα», Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ως πιστή στις φιλίες αλλά και στις αντιπάθειές της, περιγράφει το βιβλίο την κα Μέρκελ, η οποία φέρεται να αντιπαθεί τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο των Γερμανικών Ταχυδρομείων Κλάους Τσουμβίνκελ, όπως και τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo), Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Ο συγγραφέας καταλήγει πάντως υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που έχουν γνωρίσει την Καγκελάριο κατά την διάρκεια των οκτώ ετών της στην εξουσία, δεν έχουν αρνητική άποψη για αυτήν. Ο 49χρονος Νικολάους Μπλόμε, με σπουδές στην Ιστορία, την Οικονομία και τις Πολιτικές Επιστήμες, είναι σήμερα ο αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Bild και ο επικεφαλής του γραφείου της στο Βερολίνο. Προηγουμένως εργαζόταν ως επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας Die Welt, η οποία ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, στις Βρυξέλλες.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
Bookmark and Share