Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα

Εννέα προσφορές για το έργο πώλησης και μίσθωσης κτιρίων του Δημοσίου.
Με την κατάθεση προσφορών από 9 επενδυτικά σχήματα, έληξε την Παρασκευή η προθεσμία της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων, που ...ανήκουν στο Δημόσιο. Τα ακίνητα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.


Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.
Συνολικά την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησεων, αν και το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η απόφαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.
Συγκεκριμένα:


· Τη Δευτέρα 15/04, για τους χώρους εμπορικής υποστήριξης της Αττικής Οδού: έκλεισε η διαδικασία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 2 επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν πρόταση. Σε σύντομο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση και η επιλογή αυτών που θα πάνε στην επόμενη φάση.
· Την Τετάρτη 17/04, ΟΠΑΠ: Κατατέθησαν δεσμευτικές προσφορές από 2 μεγάλα επενδυτικά σχήματα. Σε μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται το άνοιγμα των προσφορών και η κατακύρωση του αποτελέσματος.
· Την Τετάρτη 17/04, Παλιούρι: Έγινε η έγκριση 8 επενδυτικών σχημάτων για τη β φάση. Σε σύντομο διάστημα αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές.
· Την Παρασκευή 19/04, 28 κτίρια του Δημοσίου: έκλεισε η διαδικασία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 9 επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν πρόταση. Σε σύντομο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση και η επιλογή αυτών που θα πάνε στην επόμενη φάση.
Bookmark and Share