6ωρη(!) συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

6ωρη(!) συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Το ζήτημα της Συρίας καθώς και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της ...μαραθώνιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


“Οι απόψεις μας... αλληλοκαλύπτονται”, είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο. Και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη απομάκρυνσης του Άσαντ.

Ο Ομπάμα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο, και δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων για να πάρει τις αποφάσεις του.

Είχε προηγηθεί διμερής συνάντηση και θα ακολουθήσει δείπνο στην προεδρική κατοικία, καθώς πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Ομπάμα στον Τούρκο πρωθυπουργό. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε έξι ολόκληρες ώρες.

Δεύτερο θέμα στην ατζέντα των επαφών ήταν το Κυπριακό, με τον Ερντογάν να κάνει λόγο για μια ευκαιρία να δοθεί συμφωνημένη λύση. Οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ομπάμα και Ερντογάν μίλησαν επίσης για το Ιράν, τις σχέσεις με το Ισραήλ, τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και την κατάσταση στο Αφγανιστάν.
Bookmark and Share