Παγκόσμιο σοκ για τον Σύριο ...«Χάνιμπαλ» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Παγκόσμιο σοκ για τον Σύριο ...«Χάνιμπαλ»

Ακρωτηριασμένοι άμαχοι, ισοπεδωμένες πόλεις, νεκροί καταγής, παιδιά-στρατιώτες με τσιγάρα και καλάσνικοφ στα χέρια.


Μη δείτε το βίντεο παρακάτω στην ανάρτηση αν είστε κάτω των 18 ετών ή έχετε ευαίσθητο στομάχι...



Οι παραπάνω σκηνές βαρβαρότητας στη συριακή γη εν μέσω εμφύλιου σπαραγμού μοιάζουν πλέον «λίγες» μπροστά στην εικόνα κανιβαλισμού, όπου ένας αντικαθεστωτικός εμφανίζεται να δαγκώνει την καρδιά ενός... νεκρού στρατιώτη του Ασαντ, αφού προηγουμένως τον έχει ξεκοιλιάσει και του έχει αφαιρέσει το συκώτι.

Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάστηκε με τον «στρατιωτικό χανιμπαλισμό» και οι διεθνείς εμπλεκόμενοι στη συριακή κρίση «πάγωσαν» μαζί με το πάγωμα της εικόνας στη σκηνή της βιντεοσκοπημένης ανθρώπινης κτηνωδίας.

Η διοίκηση της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε από τη μεριά της να «τιμωρήσει σοβαρά» κάθε πρόσωπο που θα αποδειχτεί ένοχο για φρικαλεότητες, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους. Μόνο που δεν έλειψε και η απάντηση του Σύρου «Χάνιμπαλ Λέκτερ», του Χαλίντ αλ-Χαμάντ, ο οποίος είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο «Αμπού Σακάρ».

Σύμφωνα με το περιοδικό «ΤΙΜΕ», το οποίο υποστηρίζει ότι ήρθε σε επαφή μαζί του, «ο αντάρτης ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο, όταν ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που δείχνουν τον τελευταίο να ταπεινώνει μια γυμνή γυναίκα και τις δύο κόρες της».

Σύμφωνα με την κατάθεση του «Αμπού Σακάρ», ο οποίος κατηγόρησε τον ΟΗΕ και την οργάνωση Human Rights Watch ότι εστίασαν στις ωμότητες της αντιπολίτευσης, «και οι δύο πλευρές του εμφυλίου στη Συρία χρησιμοποιούν την καταγραφή των πράξεών τους σε βίντεο για να τρομοκρατούν η μία την άλλη». Μόνο που αυτό το βίντεο κλείνει με την καρδιά ενός ανθρώπου στο στόμα ενός άλλου. Τελικά «ο πόλεμος δεν είναι περιπέτεια. Είναι αρρώστια. Σαν τύφος», που έλεγε και το Αντουάν ντε Σαν Εξιπερί.

Προειδοποιούμε πως το παρακάτω video περιέχει ωμές σκηνές βίας – μην το δείτε αν είστε κάτω των 18 ετών ή ...έχετε «ευαίσθητο στομάχι»:




.
Bookmark and Share