Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2013 θα γίνει η μεταφορά πιστώσεων για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που διαβιβάστηκε στη... Βουλή, «η μεταφορά πιστώσεων ύψους 946.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης θα γίνει μετά την έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για το 2013. Το 2ο τρίμηνο του 2013 θα μεταφερθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και το 3ο τρίμηνο του 2013 ποσό ύψους 446.000 ευρώ».
Το έγγραφο του κ. Αρβανιτόπουλου διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Μαΐου μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την ανέγερση νέου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα που έχει αποστείλει στη Βουλή και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο έγγραφο αυτό που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωνε ότι «η κυβέρνηση με διαφάνεια προβαίνει σε κινήσεις που μπορούν να ελεγχθούν από όλους και δεν ετεροπροσδιορίζονται από σκοπιμότητες». Όπως ενημέρωσε ο κ. Αβραμόπουλος, «το μουσουλμανικό τέμενος, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα διαμορφωθεί σε κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, στο Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ, θα δημιουργηθούν υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως υγιεινής, σε υφιστάμενα κτίρια». Ανάφερε επίσης ότι «δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ, ώστε να υφίσταται αρμονία με το γύρω χώρο».
«Το θέμα της ανέγερσης τεμένους, απασχολεί, επί μακρόν, τα όργανα της Πολιτείας προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων», σημείωνε στο έγγραφό του ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «τις δράσεις της κυβερνήσεως, τις προσδιορίζει το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον και την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα, την έχει προσδιορίσει ακριβώς αυτό το εθνικό συμφέρον, σε βάθος χρόνου, που περιλαμβάνει σειρά κυβερνήσεων».