Σε εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σε εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα

 

Τρία μικρού βεληνεκούς κατευθυνόμενα βλήματα εκτοξεύθηκαν ανοικτά της ανατολικής χερσονήσου της Β. Κορέας. Αυτό ανακοίνωσε το υπ. Άμυνας της χώρας, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο τοπικό πρακτορείο Γιανχόπ.


Οι δύο εκτοξεύσεις έγιναν το πρωί... του Σαββάτου (τοπική ώρα) και η τρίτη το απόγευμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου «οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας», ωστόσο πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

Όπως μεταδίδει το CNN, τα βλήματα φέρεται να ήταν μικρής εμβέλειας (μικρότερης των 1000 χλμ), ωστόσο αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν φόβους ότι η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με πυραύλους εμβέλειας 3500χλμ.

Η ένταση στην περιοχή είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την εκτόξευση δύο πυραύλων μακράς εμβέλειας από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ. Ακολούθησε η υπόγεια πυρηνική δοκιμή του Φεβρουαρίου και η ένταση κορυφώθηκε τον Μάρτιο, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της χώρας, ενώ η Β. Κορέα προχωρούσε σχεδόν καθημερινά σε απειλές πολέμου.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένο, μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, χαρακτηρίζοντάς τες «πρόκληση και πολεμική προετοιμασία».


Bookmark and Share