Εγγράφηκε ο πρώτος μαθητής στο σχολείο της Ίμβρου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εγγράφηκε ο πρώτος μαθητής στο σχολείο της Ίμβρου..

 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον πρώτο μαθητή που η οικογένειά του έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου. 



Μετά από 49 χρόνια υπάρχει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει πάλι το ελληνικό δημοτικό σχολείο της Ίμβρου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον πρώτο μαθητή που η οικογένειά του έφυγε από την Ελλάδα και... εγκαταστάθηκε στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου (Ζεϊτινλίκοϊ). Ήδη στο νησί, για την Λαμπρή, βρίσκονται περί τους 700 Έλληνες.

Η τουρκική εφημερίδα Vatan δημοσίευσε τις δηλώσεις του Πατριάρχη -βρίσκεται στην Ίμβρο για τις γιορτές του Πάσχα-, ο οποίος είπε ότι θα βοηθηθούν οι οικογένειες με μαθητές που θα εγκατασταθούν εκεί:

«Για μας είναι μεγάλη ευτυχία το γεγονός ότι θα ανοίξει και πάλι το σχολείο. Είδα τον πρώτο μαθητή του σχολείου. Το σχολείο θα ανοίξει έστω και με τρεις μαθητές και θα γίνει η απαιτούμενη υποστήριξη στις οικογένειες».

Οι Σύλλογοι των Ιμβρίων στην Ελλάδα πάντως, επισημαίνουν όμως ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που είναι αποτρεπτικά της επιστροφής Ιμβρίων στο νησί (όπως και στην Τένεδο), σχετικά με την ιθαγένεια, τα κληρονομικά, τις περιουσίες, τις καταπατήσεις κλπ.
Bookmark and Share