Εξετάζονται εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Εξετάζονται εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων.

 
Απαλλαγή από το τέλος ακινήτων για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, μειωμένο συντελεστή και περισσότερες δόσεις για άλλες κατηγορίες, βάσει εισοδήματος, οικογενειακής κατάστασης και άλλων κριτηρίων μελετά το οικονομικό επιτελείο. 


Σύμφωνα με...ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πλήρη απαλλαγή από το τέλος ακινήτων για όσους έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 6.591 ευρώ και για όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εξετάζεται επίσης να επιβάλλεται μειωμένος συντελεστής για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 12.00 ευρώ και πληρωμή του τέλους σε πάνω από πέντε δόσεις. Σε αυτή την κατηγορία ενδέχεται να ενταχθούν επίσης πολύτεκνοι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Γιάννης Στουρνάρας εξετάζει όλες τις σχετικές εισηγήσεις, για την "ελάφρυνση" όσων βρίσκονται σε κατάσταση βαθύτατης ένδειας και η απόφαση θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Να σημειωθεί ότι όσοι πολίτες έχουν διαπιστώσει λάθη στα στοιχεία που αφορούν τα ακίνητά τους (επιφάνεια, τιμή ζώνης κ.α.) πρέπει να κάνουν αίτηση διόρθωσης στον αρμόδιο δήμο ως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο.

Τέλος, σήμερα συνεδριάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Διακομματική Επιτροπή που σχεδιάζει τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014.
Bookmark and Share